kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Belediye depremi
Maliye Bakanlığı, İzmit Belediyesi'nin 18 trilyonluk alacağını ödemedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen istifa etti. Demirel dondurdu

Emin KOÇ

17Ağustos depremiyle yerle bir olan İzmit, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in istifasıyla sallanıyor. Deprem nedeniyle altyapısı felç olan ve büyük paraya ihtiyacı bulunan İzmit Büyükşehir belediye Başkanlığı"na yardım edileceğine, alacağı da Maliye Bakanlığı tarafından kesildi. Uzun süre ödeme yapılmayan İzmit Büyükşehir Belediyesi ile Maliye Bakanlığı mahkemelik oldu. Sirmen mahkemeyi kazandıktan sonra ödeme yapılmasını istedi. Bunu reddeden Maliye Bakanlığı, mahkeme kararına itiraz etti ancak bunu da kaybetti. Deprem felaketinin ardından paraya ihtiyacı olan İzmit belediyesi ödeme yapılmasını istedi. Maliye ise İzmit'in geçmiş yıllara ait vergi, sigorta gibi borçlarını çıkartarak, alacağına karşı bunları kestiğini bildirdi.

"HÜKÜMET UĞRAŞIYOR"
Maliye Bakanlığı'nın bu tutumu üzerine Sefa Sirmen Ankara'ya gelerek istifa ettiğini CHP Genel Merkezi'ne bildirdi, Bunu duyan Cumhurbaşkanı Demirel devreye girerek Sirmen'le telefonla konuştu ve "İstifanı açıklama benden haber bekle sorunu çözerim" dedi. Sirmen de, "Sıkıntı içindeyiz deprem bizi felç etti. Hükümet de bizimle uğraşıyor, hakkımız olanı dahi vermiyor" dedi. Sirmen'in istifası üzerine CHP MYK olağanüstü toplandı. Genel Başkan Altan Öymen, istifanın bu aşamada kamuoyuna açıklanmaması gerektiğini bildirerek çözüm için çabalar başladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır