kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bu devletle olmaz'
Yılmaz, "Herkesin görmesi gereken şey, Türkiye'nin bugünkü devlet yapısıyla yoluna devam edemeyeceğidir" dedi.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Türkiye'nin sorunları çözmek yerine "Üstünü örtme" yoluna gittiğini bildirdi, "Şimdiye kadar sorunları halının altına attık. Ama afet geldi, halıyı kaldırdı' dedi. Meclis Grubu'ndaki konuşmasında yaz boyunca arka arkaya yaşanan olayların milletin devlete olan güvenini sarstığını belirterek "Devletin çok ciddi değişime ihtiyacı var" dedi. Mesut Yılmaz, "Devleti sorgulayalım, tüm kurumlarını sorgulayalım, Devlet tapılacak bir varlık değil, bir hizmet organizasyonudur" diye konuştu.

GÜVEN ZEDELENDİ
Yılmaz, Marmara depremi sonrasında devletin afetlere hazır olmadığının ortaya çıktığını, hapishane olayında, buralarda devletin değil, mafya ve terör örgütlerinin hakim olduğnun ortaya çıktığını, üniversite giriş sınavlarının sorularının çalınmasının da bu kuruma güveni zedelediğini söyledi.

"Yaşadığımız birtakım olaylar göstermiştir ki, devletin çok ciddi bir değişime ihtiyacı vardır" diyen Yılmaz, "Deprem olayında gördük ki, kurtarmadan acil yardıma kadar, iletişimden barınmaya kadar böyle bir afete devlet olarak hazır değiliz" dedi.

Türkiye'nin yıllardır sorunlarını çözmek yerine, "üstünü örtme" yoluna gittiğini de savunan Yılmaz şöyle dedi: "Eksikliklerimizi örttüğümüzde, sorunları çözmüş olmuyoruz. Şimdiye kadar sorunları halının altına attık. Ama afet geldi, halıyı kaldırdı. Bu aşamada birbirimizi suçlamanın gereği yok. Çünkü bu, bugünkü hükümetin, geçmiş hükümetlerin meselesi değil. Bugüne kadar işbaşına gelmiş her hükümetin sorumluluğu var. Ama artık herkesin görmesi gereken şey, Türkiye'nin bugünkü devlet yapısıyla yoluna devam edemeyeceğidir."

50 GÜNDE DEĞİŞTİ
Depremin ilk günü devletin eksiklerini dile getirmenin devleti yıpratmaktan başka işe yaramayacağını söylediğini hatırlatan Yılmaz, afetin üzerinden 50 gün geçtikten sonra söylemini değiştirdiğini anlattı ve şöyle dedi: "Devleti sorgulayalım.

Sivil savunmadaki eksikliklerin, imar nizamının potansiyel afete karşı nasıl düzeltilmesi gerektiğini, çeşitli kurumları, Kızılay', devletin diğer kurumlarını masaya yatıralım. Hepsini delik deşik edelim" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır