kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Satanlar nerede?
İl Sağlık Müdürü tahlil sonuçlarını beklemeden bunları söyledi:

İSTANBUL Balıkçıları Esnaf Odası 2. Başkanı Harun Yıldız, balık satışlarında sıkı denetimin şart olduğunu vurgadı, "Her satıcıdan balık alınmaz. Sokaktaki, pazar yerindeki tekerlekli tezgahlarda seyyar balık satışı derhal yasaklanmalı"dedi. Harun Yıldız, en taze balığın bile birkaç saat güneşte beklerse bozulacağını, bu işin titizlik istediğini hatırlattı.

SEYYAR balıkçının kasası 1 milyon lira olan hamsiyi sattığını, dükkancı esnafın ise bir kasa hamsiye 5-6 milyon ödediğini belirten Yıldız, "Ucuza alınan, mikroplu deniz suyuyla yıkanan balık tehlikelidir. Mikrop taşır, zehirler. Fakat dükkan sahibi esnaf müşterisiyle her gün yüzyüzedir, bu riske kesinlikle giremez. Kaliteli, taze balık satmak zorundadır" dedi.

HARUN Yıldız da başta hamsi olmak üzere Marmara balığının kimyasal toksik madde ve ağır metal içerdiğine inanmadığını belirtti ve ekledi: "Bizim tek sorunumuz satıştaki denetimsizlik ve disiplinsizlik. Balıkçı esnafı olarak duruma Valiliğin el koymasını ve denetimsiz balık satışının önlenmesini bekliyoruz."

RAMAZAN YAZGAN

Hastaneler doldu boşaldı
Hamsi yiyen 150 İstanbullu, mide krampı ve allerjik reaksiyon şikayetiyle hastanelere koşturuldu. Zamanında müdahaleyle hepsi sağlıklarına kavuşturuldu. Acaba zehirlenmeye balıkların içerdiği toksik maddeler mi, yoksa bayat ve kokmuş olmaları mı yolaçmıştı?

Hamsiye ambargo
Zehirlenme nedenleriyle ilgili açıklamalar çelişikti. Büyükşehir Belediyesi her ihtimale karşı, önceki gün Balık Hali'ne hamsi giriş-çıkışını durdurdu. Kimyasal tahlil olumluydu, ama İstanbullular'a bakteriyolojik tahlilin de sonucu alınana kadar hamsi yememesi tavsiye edildi.

Tekneler kıyıya
Marmara'nın Karadeniz ağızında hamsi sürülerini kovalayan balıkçı tekneleri belediye ekipleri tarafından uyarıldı: "Av yapmayın, kıyıya çekin".. Bu uyarı üzerine hamsi avı durdu. Bir gün önce Hal'e gelen tüm hamsilere, Hal Veterinerliği raporuyla, "kokuşmuş oldukları" tespit edildiği için el kondu.

Çukurlara gömüldüler
Kokuşmuş hamsiler Büyükşehir Belediyesi'nin Kemerburgaz Odayeri'ndeki Gayrısıhhi Atık Depolama Merkezi'nde açılan çukurlara gömüldü, imha edildi. "Teyakkuz" sürüyor.

Hamside metal kirliliği saptanamadığına göre, İstanbullular'a bayat balığı kim sattı?
BUNU ORTAYA ÇIKARIN! HALK SAĞLIĞI İLE OYNAYANLARI CEZALANDIRIN... DERS OLSUN!

İSTANBUL'daki "balıktan zehirlenme" olayı bir kavram kargaşası yarattı; aceleci ve çelişik ifadelerde bulunuldu. Ama sonunda Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması belirsizliği ortadan kaldırdı. Açıklamada kimyasal tahlil sonuçlarında zehirlenmeye neden olacak ağır metale rastlanmadığı bildirildi. Bu açıklamadan sonra sıra halka bayat balıkları kimlerin sattığını bulup çıkarmaya geldi... İl Sağlık Müdürlüğü'nün, zehirlenenlere balığı nereden aldıklarını sorması halk sağlığı ile oynayanların kimliklerinin belirlenmesini sağlayacak...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır