kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Salkım Hanım'ın Taneleri
36. Antalya Altın Portakal Festivali Ödülleri dün gece Aspendos Tiyatrosu'nda yapılan Zülfü Livaneli konserinden sonra verildi.

Tomris Giritlioğlu'nun Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarladığı "Salkım Hanım'ın Taneleri" filmi 1. oldu. Nuri Bilge Ceylan'ın "Mayıs Sıkıntısı" 2., Zeki Demirkubuz'un "Üçüncü Sayfa"sı 3. seçildi. Nuri Bilge Ceylan en iyi yönetmen seçilirken "Üçüncü Sayfa" filmi, senaryo ve görüntü yönetmeni ödüllerini de aldı. "Salkım Hanım'ın Taneleri" Uğur Polat'a, "Üçüncü Sayfa" da Başak Köklükaya'ya en iyi oyuncu ödüllerini getirdi. TV dizilerinin sevilen oyuncusu Ercan Yazgan, "Duruşma" filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu seçilirken, "Harem Suare" ile Serra Yılmaz ve "Lola ve Bily the Kid" ile Alman oyuncu Inge Keller yardımcı kadın ödülünü paylaştılar. "Salkım Hanım'ın Taneleri" Tamer Çıray'ın müziğine, Mustafa Ziya Ülkenciler'in sanat yönetmenliğine ve Mevlüt Koçak'ın kurgusuna da ödül getirdi.

ONUR ÖDÜLLERİ
"Yaşam Boyu Onur Ödülleri"ni de Cüneyt Arkın, Göksel Arsoy ve Hayati Hamzaoğlu'nun yanısıra yapımcı Türker İnanoğlu, yönetmen Şerif Gören ve senarist Osman Şahin ile sinema müziği yapımcıları Cahit Berkay ve Nedim Otyam aldı. "Yıldırım Önal Özel Ödülü" de Münir Özkul'a verildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır