kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeyiz hepimiz yaşasın okulumuz
Okulda 'zehir' gibiydiler. Depremde her şeylerini kaybettiler. Şimdi geleceğe tekrar umutla bakmayı öğrenmeye çalışıyorlar

Depremde yakınlarını ve evlerini kaybeden öğrencilere eğitim yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çeşitli hayırsever kurum ve kişiler yardımcı oluyor. Bu çerçevede Süzer Holding ve Bahçeşehir Koleji de, 20'si Anadolu Lisesi öğrencisi olmak üzere deprem bölgesinden 40 öğrencinin tüm eğitim ve yaşam masraflarını karşılıyor.

Adapazarı, Yalova, İzmit ve Gölcük'ten yola çıkan çocuklar, Süzer Holding'in Bahçeşehir'de kendilerine tahsis ettiği, öğrenci yurduna dönüştürülmüş bir tripleks villada kalmaya başladılar. Yeni eğitim döneminde de, Bahçeşehir Koleji ve Atatürk Lisesi'ne gidecekler. Üniversite sınavlarına da iyice hazırlanabilecekler çünkü Uğur Dershanesi de onlara ücretsiz kurs olanağı sundu.

BİRİ VAR Kİ..
Esra, Sündüs, Eda, Seda, Aslı, Taner ve diğerleri... 40 kişiler... Hepsi acılı, kayıplı ama içlerinden biri var ki, belki de onun hikâyesi en acıklısı.

Gölcüklü Esra Çıtak'ın yaşamındaki sarsıntılar 10 ay önce annesinin kanserden ölümüyle başladı. Ardından Marmara depremi, babasını aldı. Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu abisi ise enkazın altından bacakları kesilerek kurtarılabilmişti. Esra tüm bu gelişmeleri, teyzesinin yanında öğrendi. Ailesiyle birlikte tek bir fotoğraf bile kalmamışken Bahçeşehir Koleji ve Süzer Holding'in kendilerine sunduğu imkandan yararlanma fırsatı buldu.

YENİ HAYAT
Şimdi, Süzer Holding'in kendisi gibi deprem mağduru 40 arkadaşına tahsis ettiği Bahçeşehir'deki villada yaşıyor. Buradaki öğrenciler 2-4 kişilik odalarda kalıyorlar. Her yer temiz, ferah, modern eşyalarla döşenmiş. Oturma ve çalışma salonları geniş, amaca uygun teşrif edilmiş. Okuldaki diğer arkadaşlarının aileleri ile yapılan gezilerde, aile ortamının sıcaklığını tadıyorlar. Her öğrenciye miktarı açıklanmayan, ancak yeterli bir cep harçlığı da veriliyor.

Yaşar ÖZAY


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır