kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Marmara sendromu Marmaris'te
5.2'lik deprem Marmaris'i salladı, halk panikle balkonlardan atladı. Depremden sonra çoğu turist buldukları ilk otobüsle kenti terk etti

ERDEM KATIRCI - KAZIM TOKUÇ

Marmaris'te önceki gece saat 03.53'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğündeki deprem korku ve panik yarattı. Pencere ve balkonlardan atlayan, merdivenlerden yuvarlanan 103 kişi yaralandı. Yaralılardan 17'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Merkez üssü Marmaris Körfezi olan 5.2 büyüklüğündeki 7 saniye süren deprem sırasında bazı binaların duvarları çatladı. Okullar bir gün tatil edildi. Muğla ve ilçelerinde halk geceyi sokakta geçirdi. Marmaris'te 1961 yılında meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremde de 9 kişi yaralanmıştı. Marmarisliler Marmara depremi benzer bir felaketle karşılaştıklarını sanarak kendilerini balkon ve pencerelerden attılar. Birkaç dakika süren panikte tam 32 kişinin kolu bacağı kırıldı. Yaralananlardan 5'i turist. Marmaris hastanelerine sabaha kadar 103 yaralı başvurdu.

VALİ BAHÇEDE YATTI
Marmaris'te sabaha kadar 43 artçı deprem oldu. Bunlardan üçünün 4.1 ve 4.3 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Dün öğle saatlerinde 'komşu ada' Rodos'ta da 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem Muğla ve Fethiye'de de halkı sokağa döktü. Fethiye Kaymakamlığı hoparlörlerden yaptığı anonslarla halkı evlere girmemesi için uyardı. Diyarbakır'a tayini çıkan Muğla eski Valisi Cemil Serhadlı da geceyi vilayet konağının bahçesinde geçirdi.

BİNALAR SAĞLAMMIŞ
Marmaris Kaymakamı İsa Küçük, "Bazı binaların kolon bağlantılarında çatlaklar var. İnceleyip hasar tespiti yapacağız" dedi. Küçük, "Kandilli Rasathanesi'yle görüşüyoruz. Bize artçı sarsıntıların sürdüğünü söylediler" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç, büyük bir depremi ucuz atlattıklarını belirterek, "Binaların sağlam yapılmasının yararını gördük. Kentte çöken tek bina yok" dedi.

Kaymakam İsa Küçük başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Kriz masasının öncelikle okullarda hasar tespit çalışması yapacağı, sonra da diğer binalarda meydana gelen hasarın belirleneceği ifade edildi. Küçük, 1 gün süreyle tatil edilen okulların bugün açılacağını, olağanüstü bir gelişme olmazsa tatil süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

Arabada sabahladı
Marmaris Armutalan'da oturan 7. Cumhurbaşkanımız Kenan Evren de geceyi sokakta geçirenlerden. Evren, "Bu benim yaşadığım üçüncü deprem. Ama bu en şiddetlisiydi" dedi. Evren, büyük bir gürültü duyarak uyandığını belirterek, deprem süresince yatağından hareket etmediğini, sarsıntı bittikten sonra otomobiline geçtiğini ve sabaha kadar orada kaldığını söyledi.

Halkın paniğe kapılarak balkonlardan atlamasının çok yanlış olduğunu belirten Evren, "Panik olmasaydı bu 103 vatandaşımız da yaralanmazdı. Halkı depreme karşı eğitmek gerekiyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır