kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç işçisini sahiplendi
Koç Holding, depremzede çalışanları için 2.8 milyon dolara 240 adet prefabrik ev yapımına başladı. Evler 28 Ekim'de teslim edilecek. Koç ayrıca, 375 çalışanına da kira yardımına başladı.

Koç Holding, evleri depremde oturalamayacak hale gelen çalışanları için yapımına başladığı 264 prefabrik evi 28 Ekim'de açıyor. Arifiye'deki Otoyol fabrikasının yanında yer alan ve Otoyol'a ait olan arazi üzerinde yapımına başlanan evler 2.8 milyon dolara mal olacak.

Koç Holding Vakıflar Başkan Yardımcısı Evren Artam, prefabrik evlerin Koç Holding şirketlerinden Otoyol ve Otoyol Pazarlama, Otokar, kamyon kasası üreticisi Fruehauf, Migros ve Koçbank'ın çalışanları yapıldığını söyledi.

Prefabrik evlerin inşaatını yine bir Koç Holding şirketi olan Garanti Koza üstlendi. 36metrekare büyüklüğündeki evler bir oda, mutfak için de salon, duş ve tuvaletten oluşuyor. Konutların yer aldığı kompleksde ayrıca spor sahaları, çocuk oyun alanları, sosyal merkez, telefon merkezi ve ortak bir çamaşırhane de bulunacak. Projeye göre, her evde ayrıca bir katalitik soba, setüstü fırın, buzdobalı ve televizyon da yer alacak.

Evren Artam, deprem sonrasında çalışanları o bölgeden kaçırmayıp, tutmak için bir an önce organize olduklarını belirterek, şirket başına yılda yaklaşık 500 bin dolarlık bir maliyet çıktığını söyledi. Artam, Koç Holding'in perfabrik evleri 2 yıl sonra afet fonuna bağışlayacağını da sözlerine ekledi.

Bunun dışında Yalova, Gebze ve Avcıları da içine alan deprem bölgesinde evleri tam hasar görmüş ve yıkılmış oturlaamaz durumda olanlara iki yıl için ayda 100 milyon lira kira yardımı yapmaya başladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır