kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Geniz etine dikkat!
OKULLARIN açılmasıyla birlikte, özellikle küçük yaştaki çocuklarda üst solunum yolu rahatsızlıkları artmaya başladı. Halk arasında genellikle bademcik iltihaplarını tanımlamak için kullanılan üst yolunum rahatsızlıklarında, burundan gırtlağa kadar aradaki tüm dokular, bu olaydan etkilenir.

Uzmanlar, özellikle 3-6 yaş grubu çocuklarda geniz eti veya geniz bademciği olarak bilinen adenoid hipertrofisinin çok yaygın olduğunu söylüyor. Bazen, burun tıkanıklığı ve horlama şeklinde belirti gösteren geniz etinin ihmal edilmemesi gerekiyor. Aksi takdirde işitme kaybı görülebilir.

Astımlılara kolaylık
İNGİLTERE'DEN astım hastaları için ithal edilen ve eczanelerde satılmaya başlanan Able Spacer, astım tedavisinde aerosolü ciğerlere vermek amacıyla kullanılıyor. Yanlış ve hızlı aerosol kullanımında sinyal vererek hastayı uyaran ürün, ciğerlerin alt kısmında depolanıyor. Böylece terapinin etkinliği artarken, aerosol kaybı da en aza iniyor.

Armut şeklinde dizayn edilen Able Spacer, ilacın homojen bir şekilde ciğerlere gitmesini sağlıyor. Sert plastikten üretilen ürün, ilaç çöküntüsünün vereceği zararlara karşı ılık su ile kolayca temizleniyor.Kolayca çantada veya cepte taşınması da bir diğer özelliği.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır