kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlişkiler 'eski dosta' emanet
ALMANYA'DA haftalık Focus Dergisi'nde çıkan bir haberde, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi'nden Walther Leisler Kiep'i, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için görevlendirdiğini bildirdi.

Haberde, Schröder tarafından özel misyonlar için görevlendirilmesi öngörülen ve ilk olarak Türkiye-Almanya ilişkilerinin düzeltilmesinde devreye gireceği belirtilen Kiep'in, Başbakan Bülent Ecevit'in yakın arkadaşı olduğu ifade edildi.Bu arada, Süddeutsche Zeitung Gazetesi'nde yer alan bir başka habere göre, Türkiye'nin, Almanya'dan Leopard II A5 tipi tank alımı için yaptığı başvuruya, iktidar partisi Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) tepki geldi. SPD Meclis Grup Başkan Yardımcısı Gernot Erler, bu başvurunun iptal edilmesi gerektiğini savundu. Erler, açıklamasında, Türkiye'ye tank satışı konusunda sonbahar aylarına kadar karar vermesi beklenen Federal Alman Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik silah satışına izin vermesini düşünemeyeceğini belirtti.

Frankfurter Rundschau Gazetesi'nde çıkan bir haberde ise, Almanya'nın bundan sonra yapacağı silah satımında, alıcı ülkelerin, bu silahları "insan hakları ihlalerinde kullanıp kullanmayacağına" da bakılacağı belirtildi. Gazete haberinde, bu prensibin, kırmızı-yeşil koalisyon hükümeti protokolüne de ekleneceğine işaret edilerek, federal hükümetin meclise her yıl "silahlanmaya ilişkin rapor" sunmasının da istendiği kaydedildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır