kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suikast tahliyesi
Tayyip Erdoğan'ın cezaevinden geceyarısı salıverilmesinin sırrı çözüldü. Erdoğan suikast ihbarı üzerine gece tahliye edilmiş...

"HALKI kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan aldığı 4 ay 10 günlük cezayı 120 gün hapis yatarak dolduran Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gece saat 1.30'da alel acele tahliye edilmesinin nedeni anlaşıldı. Tayyip Erdoğan'a suikast yapılacağı ihbarı işlemleri hızlandırmış.

Erdoğan'ın arka kapıdan kaçırılarak çıkarılması konusunda açıklama yapan Pınarhisar Kapalı Cezaevi Savcısı Canfer Can cezaevinden gece geç saatlerde tahliye edilmesinin "alışılagelmiş bir uygulama" olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tahliye, güvenlik nedeniyle gece geç saatlerde yapıldı. Can güvenliği göz önüne alındı. Bize, 'Recep Tayyip Erdoğan'a tahliye olduktan sonra suikast düzenleneceği' şeklinde ihbar yapıldı. Bu konuda Bakanlık yetkilileriyle de görüştük. Onların da onayı alındı. Ben de güvenlik açısından kendisinin gece geç saatlerde tahliyesini uygun buldum. "

Gürtuna karşıladı
Basını atlatarak Pınarhisar'dan ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için aralarında, Fazilet Partisi Milletvekili Abdülkadir Aksu, Tevhid Karakaya, Osman Pepe ve çok sayıda yandaşının bulunduğu bir konvoy oluşturuldu.

Özel donanımlı bir minibüsle, Pınarhisar-TEM Otoyolu veznelerinde konvoya katılan Tayyip Erdoğan'a İstanbul girişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katıldı.

Çamlıca'daki evine yoğun sevgi gösterileri arasında ulaşan Erdoğan saat 3.45'te basın toplantısı düzenledi.

4 aylık bir aradan sonra bıraktığından daha ferah ve huzurlu bir Türkiye beklediğini ancak bulamadığını söyleyen Erdoğan, hapishanedeki mahkumiyet süresinde ülkenin sorunlarına çare olacak çözüm yollarını araştırdığını söyledi. Erdoğan yandaşlarına seslenerek "Hiç merak etmeyin taşlar yerine oturacaktır" dedi.

Siyaset alanında teorik çalışmalarına devam edeceğini belirten Erdoğan, hapishanenin arka kapısından ayrılmasını da "Savcı bey, 'Arka kapıdan çıkmamız gerekiyor' dedi. İçeride de artık kalmaya niyetim yoktu. Madem arka kapıdan, peki arka kapıdan çıkalım dedik" diye anlattı.
Recai KÖMÜR - Celal YILDIZ - Bülent ERGÜN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır