kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Kırcı'yla ilişkiye geçmeyin
Haluk Kırcı, affedilmesi için MHP'lilerden yardım istedi. Devlet Bahçeli ise partililerini uyardı: "Bu kişiyle ilişkinizi hemen kesin. Yoksa ülkücü camiaya zarar verirsiniz."

Şamil TAYYAR

Katıldığı bir TV programında "Beraat ederse ve isterse Kırcı da MHP'ye üye olabilir" diyen, MHP lideri Devlet Bahçeli, gelen tepkiler üzerine strateji değiştirdi. Bahçelievler katliamı ve Susurluk skandalının kilit isimlerinden olan Kırcı, bir süre önce Eskişehir Cezaevi'nden bazı MHP'li milletvekillerine mektup yazarak, "Bana yardım edin" dedi.

MHP'li milletvekilleri, Kırcı'nın bu mektubunu Bahçeli'ye göstererek "Ne yapalım" diye sorunca Bahçeli, "Kesinlikle cevap vermeyin, ilişkinizi kesin, yoksa ülkücü camiaya zarar verirsiniz" uyarısında bulundu.

Kırcı, geçen hafta da DSP dışındaki 4 sağ partinin milletvekillerine yeniden mektup yazarak, İnfaz Kanunu'nda değişiklik ve kendisine af istedi.

Kırcı, yaklaşık 2 ay önce MHP'li milletvekillerine gönderdiği ilk mektubunda, Eskişehir Cezaevi'nin şartlarından şikayet ederken, "Bana yardım edin. Eğer sizler yardım etmezseniz, bana kim yardım edecek?" diye yazdı. Kırcı mektubunda herşeyi ülkücü dava için yaptığını belirterek, katliam davasından kurtulmak için İnfaz Kanunu'nda kendi lehine düzenleme yapılmasını istedi.

Kırcı'nın bu mektubunu MHP lideri Bahçeli'ye götüren milletvekilleri, Bahçeli'nin "sert" tepkisi ile karşılaştılar. Bahçeli, milletvekillerine "Bu kişiyle kesinlikle temas kurulmayacak. Mektubuna da cevap vermeyin. Ülkücü camiaya zarar gelmesin" uyarısında bulundu. Bunun üzerine MHP'li milletvekilleri, Kırcı'nın yardım talebini "geri" çevirdiler.

Son mektup...
Kırcı, geçen hafta MHP'li milletvekillerinin yanısıra, FP, ANAP ve DYP'li milletvekillerine de yeni birer mektup yazarak, "yardım" isteğini tekrarladı. 12 Eylül öncesi olayların içinde yeraldığını ve 6 yıl yargılanıp "İdam" cezasına çarptırıldığını hatırlatan Kırcı, 1991 yılında TCK'da yapılan değişiklik sonucunda "tahliye" edildiğini belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır