kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amerika Birleşik 'Müsabakaları'
Beyaz, siyah, kızıl derililer... Amerika kıtası sınırları içinde yaşayan 5 bini aşkın kişi, spor, barış ve yarış ruhunu canlı tutmak amacıyla PAN AM Müsabakaları'nda buluştu

Amerika kıtası genelinde yapılan "PAN AM Müsabakaları" Kanada'nın Winnipeg kentinde başladı. 42 ülkeden 5 bini aşkın kişinin katıldığı açılış töreni her ülke ve her eyaletin birbirinden farklı gösterilerine sahne oldu.

Şenlik havasındaki açılış töreni 13'üncü PAN AM Oyunları'nın meşalesinin yakılışı ile başladı. Dev "PAN AM" meşalesi Assiniboine Nehri'nden Winnipeg'e kadar kano üzerinde yol alan bir kızılderili yerlisi tarafından taşındı. Meşaleyi, Kanadalı eski atletler Silken Laumann ve Alwyn Morris yaktı.

Daha sonra hava kuvvetlerine ait gösteri takımı stadyumu dolduran onbinlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Ancak, heyecan bitmemişti. Oyunlara katılacak ülke takımları özel hazırlanan kıyafetleri ile muhteşem bir geçiş töreni gerçekleştirdiler. Ardından, yöresel kıyafetler giyen gruplar tarafından, her ülkeye özgü şovlar gerçekleştirildi; dans gösterileri yapıldı. Açılış törenine İngiliz Kraliyet Ailesi'nin fertleri de katıldı. 8 Ağustos'a kadar sürecek PAN AM Oyunları birbirinden ilginç yarışmalara sahne olacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır