kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tribün Perileri
Yüzme Şampiyonası'nda herşey çok güzel. Ancak seyirci yok ve tribünleri de yarışmacılar dolduruyor

AVRUPA Yüzme Şampiyonası nedeniyle havuzlar kadar tribünler de şenlendi. Ataköy'deki olimpik havuzda yüzme, atlama ve senkronize yüzme dallarında tam 43 ülkeden 995 sporcu yarışıyor. Organizasyon güzel, tesis güzel, yarışmacılar ilah gibi. Ancak, bütün bu güzelliklere rağmen seyirci ilgisi çok düşük. Bu yüzden tribünleri de sporcular dolduruyor. Havuzdaki gösterileri kadar güzellikleriyle de büyüleyen sporcular, yarışmadan arta kalan zamanlarını tribünlerde arkadaşlarını seyrederek geçiriyor. Yarışmalara katılan sporcuların istisnasız hepsi, huzur ve güvenden söz ediyor. Özellikle Yunan sporcular, "Burada sanki evimizde gibi rahatız. Her şey mükemmel. Yarışmacı arkadaşlarımızı Yunan bayraklarıyla destek verip tezahürat yapıyoruz. Bizimle birlikte Türk gençleri ve seyircisi de arkadaşlarımızı alkışlıyor. Çok şaşırdık ama çok da mutlu olduk" diyor.

PSG duysun
Fransız sporcular ise Fenerbahçe'yle yapacağı maça terör bahanesiyle gelmeyen Paris St. German takımını şu sözlerle eleştiriyor: "Bizi de Türkiye'ye gelmeden önce terör var diye korkuttular. Ama burada bambaşka bir manzarayla karşılaştık. Gayet huzurlu bir ortamda yarışıyoruz. Otellerimizde güven içinde kalıyoruz. Türkiye kendini iyi tanıtamadığı için dışarıdaki imaj kötü..."

SAS komandoları
Türkiye açısından büyük önem taşıyan bu dev organizasyonda güvenlik, uydu aracılığıyla yapılıyor. Havuzun 8 kilometre çevresinde her hareket de termal kameralarla denetleniyor. Kumburgaz'daki uzun mesafe yarışlarında ise güvenlik, SAS komandoları ve jandarma tarafından sağlanıyor.

Olay TAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır