kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müdürler Yargıtay'a takıldı

Yüksel KOÇ (SHA)
YARGITAY, silah kaçakçısı Zihni İpek'e yakınlığı ile bilinen Mehmet Taşpınar'a silah ruhsatı vermekten yargılanan polis müdürlerinin beraat kararını bozdu.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, aralarında Tokat eski Emniyet Müdürü Nejat Güngör ile Kırşehir eski Emniyet Müdürü Orhan Uzeler'in de bulunduğu 4 emniyet mensubunun TCK 240. maddesi uyarınca "görevi kötüye kullanmak"tan 3 yıl hapisle cezalandırılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Sanık polisler, silah ruhsatı için başvurup ardından başvurusunu geri çeken mahalle muhtarı Remziye Karataş'ın tahrif edilmiş dosyalarıyla Mehmet Taşpınar'a silah ruhsatı vermekle suçlanıyorlar.

Müfettişler ortaya çıkardı
İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya konu olaylar polis müfettişlerinin düzenlediği rapor ve yaptıkları suç duyurusuyla ortaya çıktı.

Müfettiş raporunda muhtar Remziye Karataş'ın silah ruhsatı için başvurup daha sonra vazgeçtiği belirtildi. Taşpınar'ın ise bu kişinin belgelerini tahrif ederek önce bulundurma, ardından da taşıma ruhsatı için başvuru yaptığı öne sürüldü.

Sanıklar, dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ruhsat İşlemler Şube Müdürü sonradan Tokat Emniyet Müdürü olan Nejat Güngör, eski Emniyet Müdür Yardımcısı sonradan Kırşehir Emniyet Müdürü olan Orhan Uzeler, Başkomiser Abdulhadi Çelik ve polis memuru Şaban Kırbaçoğlu hakkındaki lüzumu muhakeme kararı, 1 Mart 1996 tarihinde Danıştay 2. Dairesi tarafından onaylandı.

Sanıklar, sorgularında suçlamayı reddettiler. Mahkeme de 4 Haziran 1998 tarihli oturumda polislerin bu savunmalarına atıfta bulunarak beraat kararı verdi. Ancak, Yargıtay 4. Ceza Dairesi, kararı esastan bozdu. Yargılama önümüzdeki günlerde yeniden başlanacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır