kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telefon defteri yakalattı
Cevat Soysal'ın telefon fihristi, PKK'nın büyük şehirlerdeki hücreevlerini birbir ortaya çıkardı...

Ersin BAL

MİT'in düzenlediği başarılı bir operasyonla yurtdışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK'nın Avrupa'daki ikinci adamı Cevat Soysal'ın üzerinden çıkan telefon fihristi, terör örgütünün başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır illeri olmak üzere, büyük şehirlerdeki hücre evlerinin çökertilmesini sağladı.

Soysal'ın yakalanmasının ardından, telefon fihristini inceleyen istihbarat birimleri, büyük kentlerde eylem hazırlığında olan çok sayıda canlı bombaya ulaşmayı başardı. Telefon fihristindeki isimlerin adreslerini tek tek belirleyen Terörle Mücadele ekipleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Mersin ve Batman illerinde düzenlenen operasyonlarla 100'e yakın PKK militanını ele geçirdi.

Canlı bombalar
Emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda, gözaltına alınanlar arasında, eylem hazırlığında olan canlı bombaların da bulunduğu öğrenildi. Operasyonların halen devam ettiği öğrenildi. Polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında, bazı HADEP'liler de bulunuyor.

Önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Soysal'ın üzerinde telefon fihristinin yanısıra, şifreli olduğu belirlenen bazı mesajlarda bulunduğu ve şifreli mesajların istihbarat elemanları tarafından çözülmeye çalışıldığı belirtildi.

Disket yokmuş
Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Soysal hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Savcı Yüksel'in en geç Ağustos ayının ilk haftasına kadar iddianameyi hazırlayacağı ve Soysal hakkında dava açılacağı öğrenildi. Soysal'ın yakalandığı sırada üzerinde bazı disketler ele geçirildiği iddiası ise, DGM Savcılığı ve Emniyet yetkilileri tarafından doğrulanmadı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır