kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Evleri dile getirdiler
Siemens uzmanları, "Sicare Pilot" adını verdikleri bir sistemle "evleri dile getirdi". Toplam 64 basit sistem sayesinde, evlerde çamaşır makinesinden bilgisayara, fırından ışıklandırmaya kadar tüm elektrikli veya elektronik aygıtlara "konuşarak" komuta ediliyor.

Prizden Internet
Powerline Communication sistemi sayesinde, Siemens bilimadamları Internet'e bildiğimiz elektrik prizinden ulaşmayı başardı. Sadece PC ve prize takılan iki basit ve ucuz adaptör gerektiren sistemle, her odada hatta balkonda bile bulunan elektrik prizlerinden tüm dünyaya bağlanabileceksiniz.

"Hisli" lastikler
Siemens ve Wiyana Teknik Üniversitesi, yolu hisseden otomobil lastiği üretti. Sistemde lastiklere, ısıyı, yüzey durumunu (ıslak, kuru, toprak, asfalt vb.), basıncı ve binen yükü belirleyen mini "algılayıcılar" yerleştiriliyor. Böylece güvenlik, yakıt tasarrufu ve lastik dayanıklılığı konularında çığır açılıyor.

Zeyport resmen açıldı
ZEYTİNBURNU- Liman İşletmeleri dün resmen açıldı. Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, "Zeyport, devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapıldı. Bu liman Türkiye'ye örnek olacak" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır