kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Primde yumuşama
Sosyal güvenlik yasa tasarısı salı günü görüşülecek. Prim ödeme gün sayısında yumuşamaya gidiliyor

Emeklilik yaşını yükselten Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, 27 Temmuz Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarı, Sağlık ve Çalışma Komisyonu'nda teknik nitelikte küçük değişikliklerle kabul edilmişti. Ancak, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki önergelerle bazı değişiklikler bekleniyor.

Hükümet sadece işe yeni başlayanların kadın ise 58, erkek ise 60 yaşından önce emekli olmalarından tavize yanaşmıyor. Prim ödeme gün sayısının düşürülmesi, halen çalışanlardan emekliliği hak etmeyenlerin kademeli geçişinde ise geri adım atmaya hazır.

TBMM Sağlık ve Çalışma Komisyonu'nda kabul edilen tasarı, kadınların 58, erkeklerin 60 yaşında emekli olabilmelerini öngörüyor. Emekliliğine 1 yıldan az kalan kadınlar 40, erkekler 45 yaşında emekli olabilecekler. 5 kanun ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngören tasarıya göre, emeklilik yaşı işe yeni girişte kadınlarda 58, erkeklerde 60 olacak. Bu statüdekiler için prim ödeme gün sayısı da 8 bin 300 olacak. Tasarı, emekliliği haketmeyenler için, 10 yıllık kademeli bir geçişi öngörüyor. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte emekliliği hak edenlerin bu hakları ise korunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır