kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Siemens 2000'e hazır
Alman elektroteknik devi, yatırımlarını büyük oranda Amerika'ya kaydırıp New York borsasına da açılarak Avrupa'nın "hantallığından" kurtulmayı amaçlıyor

DÜNYANIN ve Almanya'nın en büyük elektronik-elektroteknik şirketlerinden Siemens AG, yüzyılın son geniş kapsamlı basın toplantısını doğduğu yerde, Nüremberg-Erlangen'de gerçekleştirdi.

Siemens'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Heinrich von Pierer, bu toplantıda dünya çapında yaklaşık 450 bin kişi çalıştıran dev şirketin üretim ve yatırım konusunda 2000'li yıllara açılımını anlattı.

Geleceğe yatırım
Dünya çapında yaşanan ekonomik krize rağmen cirosu 38 milyar markı bulan Siemens'in net gelirini yüzde 17'lik artışla 2 milyar Mark'a çıkararak büyümeyi sürdürdüğünü ve değerini yüzde 70 oranında artırdığını belirten Pierer, yeni yüzyılda da özellikle ABD ve Asya-Uzakdoğu ülkelerindeki yatırımlarını sürdüreceklerini kaydetti. Siemens'in 'Büyük Patronu' Pierer, karsız ve geleceği olmayan sektörlerden çıkarak, özellikle bünyelerine kattıkları ABD ve Japonya'nın iki elektronik ve ağır sanayi devi Westinghouse ve Fujitsu'yla 2000'li yıllara çok daha atak gireceklerini belirtti.

Sadece araştırma ve geliştirmeye ayırdıkları yıllık 10 milyar marklık bütçenin meyvesi olan çığır açacak buluşlar ve yeni yatırımlarıyla, gelecek yüzyılda parlayacak üretim alanlarında şimdiden dünya liderliğine soyunduklarını da sözlerine ekleyen Pierer, Epcos adlı şirketleriyle '99 sonbaharına kadar New York borsasına açılacaklarını da kaydetti.

Amerika ve Japonya ağırlıklı yatırımlarıyla, teknolojide hantal Avrupa'nın baskısından kurtulacaklarını vurgulayan Pierer, böylece Siemens AG'nin 2000'li yıllara daha da büyüyerek damgasını vuracağını söyledi. Bu bağlamda elektronik-elektroteknik, fiberoptik, telekomünikasyon, enerji santralleri ve yüksek teknoloji ürünü tıp cihazları alanlarında yatırım ve çalışmalarını artıracaklarını kaydeden Pierer, "Siemens, gelecek yüzyılı da hayatı insanlar için daha güzel ve kolay hale getirerek geçirecek" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır