kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SABAH 21. yüzyıla hazır
SABAH, dünyada büyük medya kuruluşlarının tercih ettiği SAP R/3 Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı'nı kullanarak bir yeniliğe daha imzasını atacak

SABAH Grubu bir ilke daha imzasını attı. 21'inci yüzyılı karşılamak üzere tüm hazırlıklarını tamamlayan Medya Holding bünyesindeki şirketlerde bundan böyle SAP R/3 Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı kullanılacak. Okuyucuya verilen hizmet kalitesini yükseltmek başta olmak üzere verimliliği artırarak maliyetlerde düşüş sağlamayı hedefleyen SABAH, böylece dünyanın önde gelen şirketlerinin de tercih ettiği SAP R/3 yazılımıyla 2000'li yılların iş sistemini kurdu.

6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar sonucunda yaklaşık 80 kişinin üzerinde çalıştığı proje başarıyla tamamlandı. Bundan böyle Medya Holding, Sabah Yayıncılık, Medi Grup, 1 Numara Yayıncılık, Birleşik Basın Dağıtım, Medya Ofset, Gazete ve Matbaacılık ile Sabah Dış Ticaret olmak üzere 8 şirketin muhasebeden satın almaya, insan kaynaklarından dağıtım organizasyonuna kadar yönetimi tek bir çatı altında toplanacak. Projenin canlı olarak kullanıma geçmesiyle birlikte 500 Medya Holding çalışanı doğrudan kullanıcı olacak ancak, projenin sağladığı faydalar tüm Medya Holding çalışanlarına yansıyacak.

SABAH SAP projesi Türkiye'de medya sektöründe yapılan ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Dünyadaki referanslarından bazıları ise şunlar: Neue Zürcher Zeitung (İsviçre), Mainpresse Zeitungsverlags (Almanya), Nikkei Business Publications (Japonya), The Seattle Times (A.B.D), BBC, RTL Plus, ZDF.
Üst yönetim desteğini ilk andan itibaren almış olmanın projeyi kısa sürede sonuçlandırmada büyük etkisi olduğunu dile getiren SAP-Türkiye Global Destek Yöneticisi Celil Kocabaş, böyle bir sisteme sahip olmanın SABAH'ın gelecekteki iş stratejilerini belirlerken önemli rol oynayacağını belirtti.

Neler kazandırıyor?
Sabah Kalite Güvence Müdürü, Sabah-SAP Proje Yöneticisi Selda Doğancan da projenin SABAH'a kazandırdıklarını şöyle açıkladı: "Bilgi akışı ve yönetimin tek çatı altında toplanması güvenilir bilgi erişimini ve güçlü bir karar destek sistemine sahip olmamızı sağlayacak. Verimlilik artışı okuyucuya verilen hizmette, özellikle etkin gazete ve promosyon dağıtımında yüksek kaliteyi beraberinde getirecektir. En önemlisi de SABAH 2000 sorununu yaşamayacak."

Projenin organizasyonunda; SAP Türkiye, Vestel Danışmanlık, Bora Danışmanlık'tan 30 uzman danışmanlık hizmeti verdi. SABAH şirketler grubunda Medya Holding kapsamında sekiz şirkette çalışma yapıldı, toplam 50 kişilik, 8 proje ekibi oluşturuldu. İş süreçleri yeniden gözden geçirildi ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Client-server mimarisi altında son jenerasyon veri tabanı kullanımına geçiş sağlandı.

Projenin kilometre taşları

* Yönetim kararının oluşması.......Aralık 98

*SAP-SABAH sözleşmesinin imzalanması.......Aralık 98

*Proje ekiplerinin oluşturulması ve eğitimlerin alınması.......Ocak 99

*Projenin analiz aşamasının başlaması.......Şubat 99

*Prototip aşamasının başlangıcı.......Nisan 99

*Canlı kullanım hazırlıklarının başlaması.......Haziran 99

Kurumsal yazılımda lider

Merkezİ Almanya'da bulunan SAP, gelir ve uygulama yazılımları pazarında yüzde 36'lık pazar payı ile lider. 1998'de 5.5 milyar dolar ciro yapan SAP, 10 bini aşkın müşteriye sahip.1995'te kurulan SAP Türkiye'nin ise 200'ü aşkın çalışanı var. İstanbul ve İzmir'de ofisleri bulunan şirketin, yıl sonunda Ankara'da da ofisi açılacak.

Büyük kuruluşların yanı sıra KOBİ'lere de hizmet sunan SAP, her ölçekte ve farklı sektörlerdeki şirketlerin spesifik ihtiyaçlarına da çözümler sunuyor. Çözüm üretilen sektörler şöyle: Bankacılık, elektrik-elektronik, havacılık ve savunma, ilaç, inşaat, kamu, kimya, mağazacılık, medya, otomotiv, petrokimya, sağlık ve hastane, servis, sigorta, telekomünikasyon, tüketim malları, ulaşım.

Yeni sistem hangi alanlarda kullanılacak?

*Malzeme Yönetimi: Gazete üretimi malzemeleri ile promosyonların satın alınması ve depolanmasını kapsıyor.

*İlan Yönetimi: Reklam verenlerden ilan siparişlerinin alınması, takibi ve faturalanma süreçlerini kapsıyor..

*Satış Dağıtım: Gazete ve promosyonların dağıtımını kapsıyor.

*İnsan Kaynakları: Çalışanların personel işlemlerinin ve gelişiminin takibini içeriyor.

*Mali Muhasebe: Satıcılar müşteriler muhasebesi, kasa, banka, çek-senet gibi işlemleri içeriyor.

*Maliyet Muhasebesi ve Kontrol: Masraf yeri muhasebesi ve maliyetlerin kontrolü fonksiyonlarını içeriyor.

*Kârlılık Analizi: Değişik açılardan kârlılık analizlerinin yapılabilmesini sağlıyor.

*Duran Varlık Yönetimi:

Sahip olunan sabit kıymetlerin etkin bir şekilde yönetimini sağlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır