kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güneşten servet yaptılar
Güneş tutulması çok sayıda açıkgözü zengin edecek.11 Ağustos'ta meydana gelecek güneş tutulmasını çıplak gözle izleyenlerin kalıcı körlüğe uğrayacağının açıklanmasından sonra özel güneş gözlüğü satışları Avrupa'da 11 milyona yükseldi.

Tüm Avrupa ülkelerinde 1 dolara satılan gözlükler kapışılırken bilim adamları ve tıp otoriteleri 11 Ağustos'ta güneşe bakanların kör olup olmayacağı konusunu tartışıyor.

İngiliz otoriteler eski Yunan düşünür ve bilim adamları Plato ve Galile'nin teleskopla güneş tutulmasını izledikleri için gözlerinden birini kaybettiğini öne sürerken, bir grup Fransız tıp otoritesi ve İngiliz Kraliyet koleji göz uzmanı Simon Keightley çocuklar dışında yetişkenlerde kalıcı bir hasar yaratmayacağı görüşünde.

Fransa, Almanya ve Belçika Sağlık Bakanlığı ise 1991 yılında Hawaii'de tutulmayı izleyen 100 kişinin gözlerini kaybettiğini açıkladı. Olayın en garip yanı ise güneş tulmasını izlemenin mümkün olmadığı ülkeler bile 11 Ağustos'ta güneşe bakıp bakmamayı tartışmaya başladılar.

Jan DEVLETOĞLU

Londra


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır