kapat

25.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Shareware'in de kitabını yazdılar
Kim Korkar Bilgisayardan: 101 Shareware, CD-ROM'da tam 101 bedava programla birlikte

İhtiyaç duyduğunuz yazılımları, mutlaka bir bilgisayar mağazasına gidip kutusu içinde satın almak zorunda değilsiniz. Özellikle İnternet'in hızla yaygınlaşması irili ufaklı birçok uygulamayı kullanıcılara ulaştırmakta yarar sağlıyor. Microsoft gibi büyük yazılım firmaları tarafından hazırlanan ve tüm dünya çapında yaygın olarak kullanılan Word, Excel gibi uygulamaların yanında Winzip ya da PaintShopPro gibi bedava edinilebilen yazılımlar da var.

Shareware olarak bilinen bu yazılımların bazıları gerçekten çok popüler ve sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmuş durumda.

Bu kitapta yıllardır bilgisayar yazılımı piyasasında binlerce kullanıcı tarafından faydalanılan ama nasıl kullanılacağı tam olarak hiçbir yerde anlatılmayan başarılı uygulamaları nasıl etkili bir şekilde kullanacağınız yer alıyor.

Her eve lazım
Genellikle dergilerin verdiği CD'lerden ya da İnternet'ten indirilen bu yazılımların kullanımı özellikle İngilizce bilmeyen kullanıcılar için gerçek bir sorun. Dosyaları sıkıştırmakta kullanılan dünyanın en popüler yazılımı Winzip, pahalı rakiplerinin arasından alnının akıyla çıkan PaintShopPro, son zamanların popüler müzik biçimi olan MP3 çalıcısı Winamp, chat çılgınlığının baş silahşörü ICQ gibi shareware dünyasının altın yazılımları kitabın ekinde son sürümleriyle yer alıyor. Kitapta da detaylı olarak kullanımlarına yer veriliyor, hem temel özellikleri anlatılıyor hem de ipuçları veriliyor.

CD'de yalnızca çok popüler olan shareware yazılımlar değil, çeşitli kullanıcıların ilgisini çekecek irili ufaklı uygulamalar da yer alıyor. Deneyimli yazar Cenk Tarhan tarafından seçilen bu uygulamalar arasında yer alan, evdeki malzemeye göre yemek tarifi önerenlerden, bilgisayarınızda ek güvenlik kurmaya yarayanlara, Acrobat Reader, PC Anywhere gibi gelişmiş uygulamalardan web siteleri için animated gif arşivi ve popüler şarkılara kadar çok çeşitli dosya CD'nin zengin içeriğini oluşturuyor.

Daha fazla bilgi için: 0 212 2524280 PUSULA YAYINCILIK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır