kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Siyasetçiye güven artmalı"
Cumhurbaşkanı Demirel, dün Türk Parlamenterler Birliği, Türk Amerikan Asamblesi ve Türk Fransız İşadamları heyetlerini kabulünde siyasi gelişmelere ilişkin mesajlar verdi.

Demirel, kabul etti. Parlamento'da bulunan partilerden biri hariç hepsinin oy kaybettiğini hatırlatarak şöyle dedi: "Bu da şunu gösteriyor: Siyaset, siyasetçi ve siyasetin kurumları çok eleştirilmiştir. Türk siyasetinin geleceği açısından içine iyi bakmak lazım. Türk siyasetinin rejimle olan irtibatı ve rejiminin devletle olan irtibatı bakımından iyi bakmak lazım. Herkesin bu mesele üzerinde zihin yorması lazım" dedi. Demirel, şöyle devam etti: "Buraya kadar gelmemiz umut verici. Siyasette iyileşmenin içinden güven çıkmalıdır. Hiçbir şeyi kastetmiyorum, yalnız bir ülkede siyaset, siyasetçi ve siyasi kurumlarının popülaritesinin yüzde 20'lerde gezdiği, başka organların, devlet kurumlarının veya müesseselerinin popülaritesinin yüzde 80'lerde gezdiği... olmaz. Kurumların popülaritesinin yüksek çıkması iyi de bunların kalbi bir yerde Parlamento. Öyleyse hepimize görev düşüyor."

"Villa yapmak herkesin hakkı"
DEMİREL, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Zeki Çeliker'in yakınması üzerine, milletvekillerinin kooperatifine de değindi. Ev sahibi olmanın milletvekilleri dahil herkesin hakkı olduğunu belirten Demirel, "Yanlış nerede? Onu bana söyleyin. Eğer, hakikaten devletin arsası işgal edilmişse, buna karşı çıkarız. Yoksa, sırf (milletvekileri kooperatif kurmuş) derseniz, bunu teşhir etmeye kalkarsanız o biraz sisteme karşı yabancılaşma uyandırır" dedi. Demirel, şöyle devam etti: "Villa yapmış, havuzu varmış... Onu da bilmiyorum. Yalnız, bir şey söyleyeyim: Villa yapmak bir vatandaşın hakkı da bu kooperatife dahil olan milletvekilinin hakkı değil mi? Gene burada da dikkatli olunması lazım. O, servet düşmanlığına girer. Hem rejim hem de servet düşmanlığı istikametinde bir takım şeylerden kaçınılması lazım. "


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır