kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ispanaklı omlet böreği
Malzemesi
* 200 gram ıspanak
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 3 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayıp, yıkayalım. Doğramadan tencereye aktaralım. Su ilave etmeden yumuşayana dek haşlayalım. Ispanakları tencereden alıp, avucumuzda sıkarak sularını süzelim. Ispanakları küçük küçük doğrayalım. Ayrı bir tavada 2-3 kaşık sıvı yağ ile sivri biberleri kavuralım. Domatesi tavla zarı iriliğinde doğrayıp, ekleyelim. 2-3 dakika sonra ıspanakları ilave edelim. Tuzunu ve biberini ayarlayıp, ateşten alalım. 3 yumurtayı çatalla karıştıralım. Geniş yüzeyli bir teflon tavaya tereyağını alıp, eritelim. İçine kırmızı biberi dökelim. Yumurtaları tavaya döküp, bir yüzünü pişirelim. Sonra ikinci yüzeyini pişirelim. Omletin yarısına ıspanaklı harcı yayıp, diğer yarısını üzerine kapatalım. Dilimleyerek, servis yapın.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır