kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
GÜNÜN ÝÇÝNDEN
Gerçek ekspres
Türkiye'deki hapislik yýllarý hakkýnda yazdýðý kitap, meþum 'Midnight Express' filmine kaynak oldu. Film tek taraflýydý. Oysa Billy Hayes, Türkiye'yi acýsýyla tatlýsýyla yaþamýþtý, 'Türk hapishanelerinde yatmayý tercih ederim' diyecek kadar... Hayes SABAH gazetesine 'gerçek öyküyü' anlattý

Elalemin baþkaný köþeyi döndü
ABD Ulusal Kongresi, Baþkan Clinton'ýn maaþýný 200 bin dolardan, 400 bin dolara artýrmayý görüþüyor. Yani bizim paramýzla; tam 165 milyar lira alacak

Ýþin resmiyeti kalmadý
Ýngiltere'de resmi dairelere 'FOTOðRAf' tamimi gönderildi. Blair'ýn yeni icadýna göre, resmi iþyerleri, çalýþanlar tarafýndan fotoðraflanacak ve bunlar 10 Numara'ya gönderilecek.

Huylu huyundan vazgeçmedi ve..
Kanada'da 100'den fazla bankayý soyduktan sonra cezaevinde yazdýðý romanlarla ülkenin en ünlü yazarlarýndan biri haline gelen Stephen Reid, tekrar eski mesleðine dönünce, belki bir daha çýkmamak üzere tekrar hapsi boyladý.

Zapata'lar mezardan çýkarýldý
VALLEGRANDE- Efsanevi devrimci Ernesto "Che" Guevara'nýn 7 silah arkadaþýnýn kemikleri, Bolivya'daki toplu mezardan çýkarýldý.

Ölümcül þaka
Ali Ermiþ gizlice tekneye binip þaka yapmak isterken çalýþan pervanenin arasýnda kalarak parça parça oldu

Sahte þampuana þok baskýn
KAÇAKÇILARIN korkulu rüyasý Bolu Emniyet Müdürlüðü Kaçakçýlýk Þube Müdürlüðü ekipleri, önceki gün düzenledikleri operasyonda, piyasaya sürülmek üzere ünlü markalar kullanýlarak hazýrlanan yaklaþýk 15 bin þiþe sahte þampuan ele geçirdi.

"Hýzýr" gibi yetiþiyor
Siirt'te PKK ile mücadelede ön saflarda yeralan, hasta insanlarý yataðýnda ziyaret ederek, dertlerine çare bulmaya çalýþan 3.Komando Tuðayý'nýn komutaný Tuðgeneral Mustafa Çelik, bölge halký tarafýndan "Hýzýr Paþa" olarak anýlýyor.

"Kasetler montaj"
KapatIlan Refah Partisi'nin yasaklý eski milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan hakkýnda Almanya'da 1992 yýlýnda yaptýðý bir konuþmasýnda "Türk Silahlý Kuvvetleri'ni ve Cumhurbaþkanlýðý'ný tahkir ettiði" gerekçesiyle açýlan dava baþladý.

"Susurluk Restoran"ý hizmete girdi
Eski Özle Timci Ercan Ersoy'un restoranýnýn açýlýþ gecesi "Susurluk zirvesi"ne dönüþtü.

Manisa davasýnda devam
YARGITAY Ceza Genel Kurulu, Manisa'da, aralarýnda lise öðrencilerinin de bulunduðu 14 gence iþkence yaptýklarý gerekçesiyle yargýlanarak beraat eden sanýk 10 polis memuru hakkýndaki hükmü bozdu.

"Vasat"a son darbe
Baþkent'in yeni Emniyet Müdürü Kemal Ýskender, Malatya'da baþlattýðý Hizbullah'a yönelik operasyonlarý Ankara'da da sürdürüyor.

Yeþil'e pasaport sümenaltý
Yeþil kod adlý Mahmut Yýldýrým'a iki defa pasaport veren ve havaalýnýndan geçiþini saðlayan 11 kiþi, zaman aþýmý nedeniyle yargýlamadan kurtuldu.

Tele-tecavüz
Karabük'te telefonlarý dinlerken kadýnlarýn konuþmalarýný kayýt eden 5 Telekom görevlisi, 23 kadýna þantaj yoluyla tecavüz etti

KISA KISA KISA

POLÝTÝKA
Jet hýzýyla sivil DGM'ye
Anayasa Deðiþikliði teklifinin ilk tur görüþmeleri dün Meclis Genel Kurulu'nda yapýldý. Ýkinci tur görüþmeler Cuma günü.

1 puan = 45 trilyon
ANAP Genel Baþkaný Mesut Yýlmaz, partisinin dünkü Meclis grup toplantýsýnda, 21. yüzyýlýn Türkiye için "psikolojik dönüm" noktasý olduðunu söylerken, hükümetin yeni yüzyýla yüksek enflasyon, gelir daðýlýmýndaki adaletsizlik ve yatýrýmlarýn azalmasý gibi sorunlarý çözerek girmesi gerektiðini belirtti.

DGM deðiþikliði Apo'ya yarar
ADALET eski Bakaný Hasan Denizkurdu, DGM'lerin yapýsýný deðiþtirecek düzenlemenin Abdullah Öcalan'ýn yargýlanmasý sürecinde yapýlmasýnýn "hata" olduðunu savunarak, deðiþikliðin ardýndan yargýlamanýn yeniden yapýlýp yapýlmayacaðýnýn gündeme geleceðini söyledi.

Milletvekilleri bu hafta çok çalýþacak
MECLÝS Genel Kurulu'nun bugünden itibaren Çarþamba, Perþembe, Cuma günleri 14.00-19.00, 20.00-23.00 saatleri arasýnda çalýþmasý benimsendi.

Ek deliller Fazilet'te
YARGITAY Cumhuriyet Baþsavcýsý Vural Savaþ'ýn FP'nin kapatýlmasý istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtýðý davada, yazýlý ön savunma için geri sayým baþladý.

Hükümette YÖK krizi
KOALÝSYONDAKÝ ilk çatlak, YÖK ve "merkezi sýnavla memur" alýmý konusunda çýktý.

"Siyasetçiye güven artmalý"
Cumhurbaþkaný Demirel, dün Türk Parlamenterler Birliði, Türk Amerikan Asamblesi ve Türk Fransýz Ýþadamlarý heyetlerini kabulünde siyasi geliþmelere iliþkin mesajlar verdi.

EKONOMÝ
IMF Türkiye dönüm noktasýnda
IMF heyeti, Türkiye'deki temeslarýna TÜSÝAD'la baþladý. Heyet Baþkaný Coterelli, "Türkiye'yi dönüm noktasýnda görüyoruz" dedi

1 TL 'ye bile satýþ
Özelleþtirme Ýdaresi programda 22 kuruluþun satacak. Devlet Bakaný Yalova, "1 liraya bile olsa özelleþtirme yapmalýyýz" dedi

5 aylýk açýk 4 katrilyon
Bütçe, yýlýn ilk 5 ayýnda 4.1 katrilyon açýk verdi. Maliye Bakanlýðý Muhasebat Genel Müdürlüðü verilerine göre, Ocak-Mayýs döneminde bütçeden 10.1 katrilyonluk harcama yapýldý.

Migros'a askeri rekabet
Silahlý Kuvvetler mensuplarýna 36 yýldýr hizmet veren Ordu Pazarlarý, þimdi sektör liderliðine oynuyor

Herkes kemer sýkacak !
Maliye Bakaný Sümer Oral memur zammýnýn yüzde 15-20 arasýnda olacaðýný belirterek 'Ekonomi çok zorda. Her kesim fedakarlýk yapmalý'" dedi

Emlak vergisinde aylýk endeksleme
EMLAK vergisi ile emlak alým-satýmlarýnda yaþanan tapu harcý sýkýntýsýnýn emlaða aylýk endeksleme yoluyla giderilebileceði bildirildi.

Bulgaristan paradan 3 sýfýr attý
DEMOKRASÝ ve liberal ekonomiye geçiþ sürecini yaþayan Bulgaristan'da parlamento tarafýndan bir süre önce kabul edilen para reformu yasasý, 1 Temmuz 1999 tarihinden itibaren yürürlüðe giriyor.


Seferberlik ilan edilsin
TÜRKÝYE Giyim Sanayicileri Derneði eski baþkaný Turan Sarýgülle hükümetten üretim ve ihravat seferberliði ilan etmesini isteyerek 'Üretim ve ihracat rakamlarý son uyarýlarýný yapýyor.

Anýnda 11 trilyon zarar
Dün Hazine'den ortalama yüzde 107.8'le alýnan net 895 trilyonluk tahvilin faizi gün sonunda yüzde 110'u aþtý. Faturasý 11.2 trilyon lira

Ýþlem vergisi borsayý bitirir
Aracý Kurum Yöneticileri Derneði borsaya iþlem vergisi getirilmesinin piyasanýn geleceði açýsýndan çok olumsuz etki yapacaðýný belirtti

Dolar beþ gün içinde beþ bin lira yükseldi
Türk Lirasý karþýsýnda geçen hafta deðer yitiren ABD Dolarý son 5 gün içinde 5.000 lira civarý deðer kazanarak 415.000 liraya çýktý

Ýnci Kart'tan sokak çocuklarýna destek
Toprakbank, kadýnlar için çýkartýlan "Ýnci Kart Projesini" Türkiye genelinde hayata geçirdi. Ýzmir'de bu kartla yapýlan harcamalarýn binde 5'i Darülaceze, sokak çocuklarý ve lösemili çocuklar gibi sosyal amaçlý alanlara aktarýlacak.

Kristal Elma sahiplerini buluyord
Türkiye reklam dünyasýnýn tek ödülü Kristal Elma 17 Haziran'da 11'inci kez veriliyor

TV'ler Milli Piyango gibi
Ýlk beþ ayda Milli Piyango biletleriyle 8.9 trilyon ikramiye daðýtýlýrken, ayný dönemde vatandaþlar özel TV'lerden 8.5 trilyonluk hediye kazandý

En büyük engel reformlar
The Financial Times'ýn deðerlendirmesine göre, Türkiye'de yapýsal reformlarýn gerçekleþtirilememesi, ülkenin yabancý sermaye açýsýndan 'fakir' kalmasýna neden oluyor

Soros Türkiye'ye geliyor
Dünyaca ünlü spekülatör George Soros Türkiye'ye geliyor. Soros'un geliþi borsalar veya finansla ilgili deðil.

'Mantýðý yok'
Erken emeklilerin ortak sözü: Geçinemiyoruz. 42 yaþýndaki Akbaþ, "Erken emekliliðin mantýðý yok. 20 milyonla hayat çok zor" diyor

Açýk 10 yýlda ikiye katlanacak
Sosyal güvenlik sisteminin gidiþatý ekonominin geleceðini gerçek anlamda tehdit ediyor.

Okuyan: Tasarý 1 ayda Meclis'te
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Yaþar Okuyan, bakanlýk bütçesinin görüþüldüðü TBMM Bütçe Plan Komisyonu'nda, sosyal güvenlik sistemi konusunda "acý" itiraflarda bulundu.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
UÇK bayrak çekti
Kosova Kurtuluþ Ordusu ilk kez üniforma, bayrak ve silahlarýyla Priþtine'ye girince yer yerinden oynadý

'Hasani artýk okula gelemeyecek hocam'
"FATÝME?" Burada... "Loriete?" Yok... "Veset?" Yok, "Hasani?" Yok... Liza Saliha belki de hayatýnýn en acý yoklamasýný yapýyordu.

'Askerleri Ýstanbul Boðazý'ndan geçiririz'
PRÝÞTÝNE'DEKÝ 200 kiþilik birliðine 6 bin askerlik takviye yapmak isteyen Rusya, uçaklarýna hava koridoru bulamayýnca gözünü Ýstanbul Boðazý'na çevirdi.

Tahran yönetimi Naziler'e özendi
Ýran'ýn asacaðý 13 kiþiden biri Musevi Cemiyeti baþkaný çýktý

Kýbrýs zenginler zirvesinde
Almanya'nIn Köln kentinde düzenlenecek sanayileþmiþ 7 ülke ve Rusya'nýn katýlacaðý G-8 zirvesinde Kosova'nýn yanýnda Kýbrýs konusunun da gündeme geleceði hatta bir bildirinin ve kararýn yayýnlanmasý bekleniyor.

4 gazeteci susturuldu
Sýrplar suç delillerini ortaya çýkaran gazetecileri bir bir öldürüyor. Üç Alman'dan sonra bir Ýtalyan muhabir de Sýrplar'a hedef oldu

"Kosova bölünecek"
Ecevit, Balkanlar'ýn geleceðinden endiþeli. Kosova'da kritik bir aþamaya gelindiðini söyledi.

SPOR
Fýrtýna Trabzon
G.Antepli Cem ve Abdülkadir, Bolulu Mustafa'dan sonra dün de Dardanelli Tamer ile Erman ikiþer yýllýk sözleþme yaptý. Baþkan Yýlmaz "Bizi izlemeye devam edin" dedi

Yeni kaptan Hami
Trabzon'la anlaþan tecrübeli futbolcuya iade-i itibar yapýlýyor. Hami'nin en geç hafta sonuna kadar imza atacaðý açýklandý!

Dünyada 1 numara
Semih Saygýner dünya bilardo sýralamasýnda bir numaraya yükselerek ülkemizde bir ilki gerçekleþtirdi

Cimbom-þov baþladý
Sarý-kýrmýzýlýlar iç transferde Fatih ile 385 milyarý garanti, brüt 865 milyar liraya anlaþtý. Ahmet'e 350, Emrah'a ise 400 milyar lira brüt verilecek. Bunun % 0'u peþin ödenecek

Üçü ancak Hakan ediyor
Cimbom'da iç transfer krizinin arkasýnda Hakan Þükür'ün geçen sezon iki yýl için 2.7 milyon dolara imza atmasý yatýyor. Bu sezon Okan, Arif ve Fatih'e iki yýl için toplam 2 milyon 920 bin dolar önerildi

Okan cuma imza atacak
Arif ile birlikte yarýn Terim'le görüþecek

Ali Eren de imzayý attý
Beþiktaþ, iç transferde Tayfur ve Fevzi'den sonra Ali Eren'le de anlaþtý. Milli futbolcuya brüt 650 milyar lira ödeneceði açýklandý. Mannheim'dan Atilla'nýn transferindeki pürüz çözüldü

Alpay 150 milyar zam istedi
Milli futbolcu, 600 milyar ve % 30 peþinatlýk son teklifin, 750 milyar ve % 40 peþinata yükselmesini bekliyor. Yönetim kesinlikle taviz vermiyor

Dereaðzý'nda Alpay pazarlýðý
F.Bahçe Teknik Menajeri Rýdvan Dilmen, kulübe gelen Beþiktaþ Basýn Sözcüsü Cenk Koray'dan, Alpay'ýn bonservis bedelinde indirim yapýlmasýný istedi. Koray da transfere yeþil ýþýk yaktý

Murat Bölükbaþ Fener'i karýþtýrdý
Genç futbolcu hiç kimseye haber vermeden Trabzon Baþkaný Yýlmaz'la masaya oturdu

Real, Baliç için fiyat yükseltiyor
Anelka'nýn 2-3 kat daha pahalý olduðunu belirten baþkan Sanz, rotayý tekrar Boþnak yýldýza çevirdi

Johnson'a Terim de talip
F.Bahçe'nin transferinde büyük yol katettiði G.Antep'in Ganalý yýldýzý Johnson'ý, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in de istediði bildirildi.

BAYAN SABAH
"Baba, seni seviyorum"
Babalar için kýzlarý gözbebekleridir; kimselere layýk görülmeyen, kimselerle paylaþýlamayan. Kýzlar içinse babalar ilk aþk; hayatlarýna giren tüm erkekleri kýyasladýklarý 'idol'.

Yýllarýn yenemediði aþk
Her yaþ döneminde kýz çocukla baba arasýndaki iliþki deðiþik bir þekle bürünüyor. Ýþte bir kadýnýn doðduðu andan itibaren, farklý yaþ dönemlerinde babasýyla arasýndaki iliþki, karþýlýklý duygularý ve düþünüp söyleyemedikleri...

"Tek eksiðim bir bebek!"
Pýnar Aylin'in en sevdiði mekân olan Maçka'daki Schnitzel Restaurant, onun hem þehir yaþantýsý, hem de doða ile içiçe olabildiði yer. O her ikisinden de vaz geçemiyor. Vazgeçemeyeceði diðer þey de eþi Mert. Bir de mutluðunu perçinleyeceðine inandýðý doðacak olan bebeði!

"Hippie"esintileri
Moda'da 60'lý yýllara hýzlý bir dönüþ yaþanýyor. Zaman, sandýklarý karýþtýrýp annenizin o yýllarda giydiklerini deðerlendirme zamaný...

Çið mi yesek piþmiþ mi?
Sebzeleri piþirerek mi yoksa çið çið yemek mi daha saðlýklý? Amerika'da yapýlan bir araþtýrma, piþirilmiþ sebzelerin daha saðlýklý olduðunu ortaya koydu.

Vücudun güzelliðini bozan tüyler
Kadýnlarýn vücutlarýnda görülen aþýrý tüylenmeden kurtulmak için, sebeplerini ve tedavi yöntemlerini bilmek gerekiyor.

Güzellik sporla baþlar
Spor yapmak hem vücudun güzelleþmesini saðlýyor, hem de saðlýklý bir hayat sunuyor. Üstelik spor merkezleri, pek çok konforu da beraberinde sunuyor.

SÝBER HABER
Canavar Ýnternet'te

HAFTANIN FOTOMONTAJI

O da Ýnternet'e ayak uydurdu

TEKNO

SÖZLÜK

MAGAZÝN
'Ailem bir star yarattý'

Ayvalýk'a taze kan

Ödülü kaptý övgü yaðdýrdý

'Nazik tuvalet' yardým bekliyor

Diþlerini yuttu sonra da unuttu

14 yýl beklenen mahkžm halýlarý

'Garantili' aktör

Tabak kraliçesi kredi bataðýnda

Sabreden derviþ halýsýný almýþ

KISA KISA KISA

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr