kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hükümette YÖK krizi
KOALİSYONDAKİ ilk çatlak, YÖK ve "merkezi sınavla memur" alımı konusunda çıktı.

MHP'nin dünkü grup toplantısında, YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında araştırma önergesi verilmesi istenirken, memur alımlarının ÖSYM tarafından yapılacak sınavla gerçekleştirilmesi sert bir dille eleştirildi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılmadığı MHP'nin dünkü grup toplantısında bazı milletvekilleri "ÖSYM gazetelere memur alım sınavıyla ilgili ilanlar veriyor. Nedir bu? Her dönemde memur alımı oldu, bizim dönemimizde olmayacak mı? ÖSYM'nin sınavları şaibeli, sınav soruları çalınıyor" şeklinde sorular sordu.

"ÖSYM'yi kabul etmedik"
Bunun üzerine kürsüye gelen Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu "Hükümet protokolünde memur alımının merkezi sınavla yapılmasını kabul ettik. Hükümet protokolünde memur sınavının ÖSYM tarafından yapılacağı yeralmıyor. Dikkatinizi çekerim, ÖSYM sınavı değil, merkezi sınav şartını kabul ettik" diye konuştu.

"ÖSYM sınavı hem geç, hem de pahalı yapıyor" diye devam eden Somuncuoğlu şunları söyledi: "Üstelik bir takım şaibeler sözkonusu. ÖSYM'nin yerine Devlet Personel Dairesi Başkanlığı, Başbakanlık ya da Milli Eğitim Bakanlığı BİLGEM'in yapacağı sınavla memur olamı yapılabilir. Sonuçta birkaç bilgisayar ve teknik düzenlemeyle bu sınavı gerçekleştirmek mümkün."

"Tedbir alacağız"
Elazığ Milletvekili Mustafa Gül, YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında araştırma önergesi verilmesini isterken, Devlet Bakanı Tunca Toskay da, üniversitelerde özellikle milliyetçi dekanlar üzerinde baskı kurulduğunu belirterek, "Üniversitelerde ve YÖK'te demokratik bir yönetimin oluşması için hükümetimiz gerekli tedbirleri alacaktır" dedi.

Memura yüzde 30 zam
MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven de, Devlet Personel Terfi Yönetmeliği'ni eleştirerek, Vakıflar Bankası'nda şimdiye kadar yapılan partizanca atamalar konusunu gündeme getirdi. Seven, "Terfi yönetmeliğindeki çarpıklıklar ortadan kaldırılmalı. Vakıflar Bankası'nda yapılacak atamalarla ilgili gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi. 8 yıllık eğitim konusuna de değinen Seven, 8 yıllık kesintisiz eğitimin bölgenin sorunlarına çözüm bulamadığını dile getirdi.

Daha sonra söz alan bazı milletvekilleri de memur maaş artışı konusunda değinerek, zammın yüzde 30'un altında olmaması için MHP'nin elinden geleni yapmasını istedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır