kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 puan = 45 trilyon
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, 21. yüzyılın Türkiye için "psikolojik dönüm" noktası olduğunu söylerken, hükümetin yeni yüzyıla yüksek enflasyon, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yatırımların azalması gibi sorunları çözerek girmesi gerektiğini belirtti.

Yılmaz, memur maaşlarına yapılacak zamlar, ilave yatırım ödenekleri ve destekleme alım zararlarının karşılanması halinde bütçe yükünün daha da artacağını belirtirken, şu ana kadar bütçe açığının 5.5 katrilyon liraya ulaştığını, en iyimser tahminle bu rakamın yıl sonunda 8 katrilyona ulaşacağıını söyledi.

Memurlara enflasyonun üzerinde zam verilmesini istediklerini ancak bütçe imkanlarının buna müsait olmadığını anlatan Yılmaz, "Maalesef enflasyonun zararından kurtaracak bir artış dahi zor görünmektedir. Bütçe imkanlarına bakılırsa zam oranı yüzde 10'un bile altındadır. Bir puanlık artışın maliyeti 45 trilyon liradır. Bu 10 puanın üzerinde 10 puan daha koyarsanız ilave olarak 450 trilyon liraya ihtiyaç vardır" dedi.

Vergide revizyon
Yılmaz, özünde doğru olmasına rağmen dış kaynaklı ekonomik krizler yüzünden vergi yasanın uygulamada bazı sorunlara neden olduğunu, bu nedenle revizyana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, koalisyon ortaklarıyla yeni vergi yasasının tatilden önce çıkarılması konusunda uzlaştıklarını bildirdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır