kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Jet hızıyla sivil DGM'ye
Anayasa Değişikliği teklifinin ilk tur görüşmeleri dün Meclis Genel Kurulu'nda yapıldı. İkinci tur görüşmeler Cuma günü.

Meclis Genel Kurulu, DGM'lerin yapısıyla ilgili Anayasa Değişikliği Teklifi'nin görüşmelerine jet hızı ile başladı. Danışma Kurulu dün DGM'lerde görev yapan askeri üyenin yerini sivil üyenin almasını öngören Anayasa Değişikliği Teklifinin, Meclis Genel Kurulu'nda gündemin ilk sırasına alınmasını kararlaştırdı.

Teklifin tümü üzerine ilk tur görüşmeye dün başlandı. 18 Haziran Cuma günü yapılacak ikinci görüşmede, sadece maddeler üzerinde verilen değişiklik önergeleri ele alınacak. Anayasa değişikliği tekliflerinin kabulü, üye tamsayısının beşte üç çoğunuluğu olan 330 milletvekilinin gizli oyu ile gerçekleşiyor. Kabul oylarının üye tamsayısının üçte ikisi olan 367 oyun altında kabulü halinde Anayasa Değişikliği, referanduma sunuluyor.

Genel Kurul'da dün Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın imzalarını da taşıyan Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde parti grupları görüşlerini açıkladılar. FP adına konuşan Grup Başkanvekili Bülent Arınç, DGM'lerle ilgili olarak Türkiye'nin sürekli tartışma konusu olduğunu, Hükümet'in bu konuda duyarlılık gösterdiğini söyledi. Arınç, düzenlemenin, belediye başkanları, gazeteciler yargılanırken düşünülmesi gerektiğini kaydetti, "Geç kalınmış olmasına rağmen, Hükümet'in iyiniyetli çabalarına destek olacağız" dedi. DGM'lerin artık tamamen kaldırılması gerektiğini ifade eden Arınç, konunun Apo ile ilgisi olmadığının iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

"Bölücülere fırsat verilmemeli"
MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Abdullah Öcalan'la ilgili vereceği karara gölge düşmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi. İzgi, "Şaibeli bir yargılama olduğu yorumları bölücüler için bulunmaz bir ortam yaratır. Bu fırsat bölücü başına da bölücülere de verilmemeli" diye konuştu. İzgi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye hakkında olumsuz karar verilmesine yol açan diğer konularla ilgili de düzenleme gerektiğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır