kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Rıdvan ne yapar?


Hafta sonu Almanya'daydım. Frankfurt Havaalanı'nda pek çok Türk çalışmaktadır. Her gidişimde ülkede durumların ne olacağını sorarlar. Bu kez en çok sordukları soru şu idi: "Rıdvan ne yapar?"

Arka arkaya iki yıldır en güçlü kadroya sahip olmamıza rağmen G.Saray'a hediye edilen şampiyonluklar yüzünden F.Bahçeliler hem üzgün hem de kızgın. Rıdvan'ı hep istediğimi söyledim. "Gelişi erkendir" düşüncesi doğru değildir. Zekidir, kurnazdır. Futbolu çok iyi bilir. Vanspor'u 1. Lig'e çıkarması büyük başarıdır. Eskiden kararsızdı; artık kararlı. Eskiden işini fazla düşünmezdi; şimdi sadece işini düşünüyor ve çok çalışkan.

Yardımcıları çok mühim. Fatih Terim, başarılı ama Müfit, Bülent ve Eser'in inanılmaz büyük katkıları var. Turhan'ı İngiltere'ye göndermiştik. Orada gördüklerini genç takımda tatbik etti. Tarihimizde ilk defa PAF Takımı 2 yıl üst üste şampiyon oldu. Şenol, her zaman - eskiden! - çok sık konuştuğum, kişiliğine, karakterine inandığım bir kişidir. Bu ekibin başarılı olması için tam yetkiye sahip olması lazım. Gazetelerden okuyorum. Yönetim, "Rıdvan ne istiyorsa yapıyoruz. Kimi istiyorsa alıyoruz. Tam yetki Rıdvan'dadır" diyor. İşte ideal yönetim. İşte F.Bahçe'de özlenen Türk antrenörüne, hem de Rıdvan Dilmen'e tam yetki veren bir yönetim.

F.Bahçeliler hep soruyor: "Rıdvan'a hakikaten tam yetki verildi mi?"

Bunları gazetelerden okuyorum. Van'da iken hep telefonla arar konuşurduk. Ancak şimdi bayram ve kandillere daha çok zaman var. Onun için telefonda bu tam yetkinin ne kadar çok olduğunu soramadım. Sonra, Rıdvan terbiyeli ve saygılı bir insandır. Söz dinler. Artık telefonlara ayıracak hiç zamanı yoktur. Kendini tamamen işine verdi. Çok başarılı olacağından kuşkum yok. Madem her istediği yapılıyor, sınırsız yetkisi var, başarılı olmalıdır. Tam ve tek yetkili, akıllı ve kurnaz Rıdvan'ın F.Bahçe'yi şampiyon yapmaması düşünülemez.

Tanıdığım Rıdvan, G.Saray'ı zayıflatıp oradan oyuncu almak ister. G.Saray'ın işine gelen, akıllı başkan Faruk'un ortaya attığı centilmenlik anlaşmasını bozmak da efendiliğe gölge düşürür. Hem de G.Saraylı yazarlar ne derler???

Gerçi, Rıdvan yardımcılığına İlyas'ı istemiş. Futbola devam etmesi için İlker'i istemiş. Ama yönetime kabul ettirememiş. Tam yetki içinde, "Ara sıra yönetimin dediği olur. Yönetim de naz yapabilir" cümlesi vardır herhalde... Üstelik de, tam yetkili olacağım diye katı olup, bu kısacık ölümlü dünyada insanları kırmanın ne anlamı olabilir???

Frankfurt'ta ve Türkiye'deki F.Bahçeliler'e dediğimi söylüyorum: "Tam yetkili Rıdvan F.Bahçe'yi şampiyon yapar."

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır