kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bernabeu gibi...


F.Bahçe geçen yılki hataları tekrarlamayacak gibi gözüküyor. Türkiye'nin en iyi 2 tane adamını aldılar.

Ki, bunlar diğer takımlardaki 6 oyuncuyla mukayese edilmez. Artı halen de almak istiyor. Yani şampiyonluğa oynayacak bir takım kuruyorlar. Demek ki, geçen yılki yanlışlardan gereken dersleri aldılar. Tüm bunlar fevkalade.

Hele bir de uzun, vücudunu kullanan santrfor bulup, Baliç'i de randıman verecek şekilde oynatabilseler... Ama Baliç'te problem çıkabilir. Onun günlü yurtdışında, topa girmek istemeyebilir, sakatlıktan korkar. Gerçi ne kadar çekinerek oynarsanız, sakatlıklar üstüste gelir.

Bu 2 adamı F.Bahçe geçen sene alsaydı bu duruma düşmezdi. Acemiliğinden alamadı. Türk futbolundaki 2 önemli oyuncu. Artı Fener'in istediği tarzda oyuncu. Yani daha önce Fener değerlendirmelerin hepsini yanlış yaptı. Kendilerinin iyi oyuncu sandıklarına kimse para vermiyor. Komik durumdalar. Yine kendi kendilerine yalan şeyler üretiyorlar. Hani bütün futbolcular için İngiliz kulüplerinden faks geliyordu. Daha kimseden tık yok...

'Hadi aslanım'la bu iş olmaz
Burada bir problem çıkıyor. Yıldızlarla dolu bir takım kurarsınız. Büyük maddi fedakarlığa girersiniz. Peki ama bunları kim çalıştıracak, taktik verecek? Sorun burada. İşin başına futbolculardan daha tecrübeli, daha bilgili birini getirirseniz, onu dinlerler. Bunların hepsi enternasyonel adamlar. Dünya futbolundan haberleri var, bir sürü yabancı hocayla çalışmışlar. Benim korkum; teknik kadro bunları nasıl çalıştıracak. Hadi cicim, aslanımla bu iş olmaz. Herkes kendine göre oynamaya başlar. Saçma sapan programlarla bunların karşısına çıkar, yükleme yaparsan, o vakit de kaos yaratılacak; "Hoca bizi çalıştırmasını bilmiyor" diyecekler. Teknik kadro bu işi götürebilir mi bilmiyorum? Şimdiden söyleyelim de tedbirini alsınlar. Nasıl alacaklar onu da bilemiyorum.

Şimdi hep tenkit ettik, çünkü yanlış yaptı. Şimdi düzgün yola girdi. Ama Allah'ı var, Aziz Yıldırım Fener'in bir şansı. Parayı veriyor. Ve bu sene parayı iyi kullanıyor. Bugün müthiş bir takım kuruyor. Bu pahalı geldi, yok vermiyorum demiyor... Kimseye de minnet etmiyor... Allah her kulübün başına böyle bir başkan nasip etsin. O diyorsun, onu da alıyorum diyor. Bir yerde Real Madrid'in efsane başkanı Bernabeu'ya benzedi. Lüzumsuz şeylerini de bırakmış. Gayet olumlu ve aklı başında. Ne alacağını, ne yapacağını biliyor. Ki, böyle bir Fener'i geçen sene bekliyordum. Bütün iş bunların nasıl organize edileceğinde... Preko, Johnson, Alpay alınırsa F.Bahçe takım olur. Adamı tebrik edip yanaklarından öpmek lazım!

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır