kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ecstasy beyni vuruyor
BİLİMADAMLARI, Ecstasy adlı ilacın uzun vadede beyinde telafisi mümkün olmayan ağır tahribata yol açtığını açıkladı. Merkezi Amerika'da bulunan Ulusal İlaç Araştırmaları Enstitüsü'nün Müdürü Dr. Alan Leshner, "Ecstasy'yi sadece üç-dört defa kullananlarda bile ağır öğrenme zorluğu ve hafıza kaybı ile karşılaşılıyor" diye konuştu.

Dövmeli Barbie'ye tepki
BARBIE bebeklerinin üreticisi olan Mattel şirketi, dövmeli bebekler muhafazakar çevrelerden ağır tepki görünce üretimini durdurdu. Karnında kelebek dövmesi olan "Butterfly Barbie" adlı bebeğin kız çocuklarını dövmeye özendirdiğine dair yüzlerce faks ve telefon alan şirket yetkilileri, bu bebeğin artık üretilmeyeceğini açıkladı. Öte yandan şirket, burnunda hızma olan Chelsie adlı bebeği de piyasaya sürmekten vazgeçti.

Cesetle metro seyahati
AMERİKA'NIN New York kentinde dün sabah saatlerinde metroya binenler bir cesetle yolculuk yaptılar. Vagonlardan birinde cam kenarında kımıldamadan oturan adamın uyuduğunu zanneden yolcular, durumu farkeder farketmez hemen polise haber verdi. Polis yetkilileri, üzerinden kimlik çıkmayan 40 yaşlarındaki adamın metroya nereden bindiğinin belirlenemediğini belirterek, cesette darbe izi bulunmadığını kaydetti.

Hapiste ortaçağ zulmü
AMERİKA'NIN Alabama eyaletindeki hapishanelerde ortaçağ işkencelerini anımsatan cezalar yeniden gündemde. Eyalet valisi Don Siegelman'ın imzaladığı kararnameye göre, Alabama yasalarınca zorla çalıştırılabilen mahkumlar, çalışmayı reddederlerse, arada bir su içmeleri ve tuvalete gidebilmeleri koşuluyla, cezaevi avlusundaki özel kazığa iple bağlanacak ve saatlerce güneş altında tutulacaklar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır