kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Töre infazına cezaya onay
Gönül Aslan adlı genç kadını "yasak aşk yaşadığı" gerekçesiyle aile meclisi kararıyla Fırat nehrihe atan imam nikahlı kocası ile 3 yakınına verilen hapis cezaları, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onaylandı. Sanıklara verilen 2 yıl 2 ay ile 4 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarını yasaya ve usule uygun bulan Yargıtay, "can güvenliği" nedeniyle izini kaybettiren Gönül Aslan'ın davada dinlenmesine de gerek olmadığına karar verdi.

Ersin BAL

Mezarcı'ya 10 ay hapis
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, RP eski milletvekili Hasan Mezarcı hakkında "TBMM'nin manevi şahsiyetine hakaret" suçundan Ankara 2. Ağır Ceza Mehkemesi'nce verilen 10 ay hapis cezasını onayladı. Ceza Genel Kurulu, Mezarcı'nın bir gazetede yayımlanan, "Meclis'ten tiksiniyorum. Bu Meclis'te oturamıyorum" sözlerini eleştiri sınırını aşar nitelikte buldu ve mahkumiyet kararının onanmasına karar verdi.

Ersin BAL

RP'nin kayıp trilyon davası
Kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'la birlikte 79 eski RP'li hakkında "kamu kurumunu dolandırdıkları ve bu yolla Siyasi Partiler Yasası'na aykırı davrandıkları" gerekçesiyle açılan davada, bazı sanıkların ifadelerinin alınması için yazılan yazılara yanıt gelmediğini belirten mahkeme heyeti yanıtların beklenmesi için duruşmayı erteledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır