kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeşil'e pasaport sümenaltı
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a iki defa pasaport veren ve havaalınından geçişini sağlayan 11 kişi, zaman aşımı nedeniyle yargılamadan kurtuldu.

Susurluk olayının önemli kahramanlarından biri olan ve "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'a Metin Atmaca adına düzenlenen turist pasaportunun işlemini yapan ve Esenboğa Havalimanı'ndan çıkışına yardım eden görevli polisler için yapılan soruşturma zaman aşımından kapatıldı.

Müfettişlerin pasaport işlemlerini yaptıran iki MİT mensubunun da bilgisini aldığı soruşturma sonrasında verdikleri dosya aylarca Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bekledi. Yüksek Disiplin Kurulu'nda zamanında görüşülmediği için, yargıya gidemeden yasal süre aşımından düşen dosya, böylece kendi kendine kapanmış oldu.

Bu pasaportla çıktı
Yeşil'in MİT'in iki görevlisi tarafından Metin Atmaca adına çıkartılan turistik pasaportu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nden 9 Şubat 1996 tarihinde alınmıştı.

Dört ay sonra yenilenen ve kim olduğu halen bilinmeyen Hasan Hüseyin Atlıhan tarafından elden alınan bu pasaport Yeşil'in Susurluk kazası sonrası Esenboğa Havaalanı'ndan çıkarken kullandığı belgeydi.

Olayla ilgili başta dönemin Pasaport Şube Müdürleri İbrahim Selvi ve Nazmiye Berzek olmak üzere Şube Müdür Yardımcısı Necdet Badem (Damcıoğlu), Başkomser Hasan Dağdeviren, polis memuru Hasan Tahsin Gürdal ve sivil memurlar Meral Gündoğan ile Hatice Sişkinoğlu bu konuyla ilgili suçlandılar.

Mahmut Yıldırım'ın Lübnan uçağıyla 23 Aralık 1996'ta kaçtığının anlaşılması sonrası Polis Başmüfettişleri görevlendirildi ve soruşturma açıldı.

Ünsal ERGEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır