kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Hızır" gibi yetişiyor
Siirt'te PKK ile mücadelede ön saflarda yeralan, hasta insanları yatağında ziyaret ederek, dertlerine çare bulmaya çalışan 3.Komando Tuğayı'nın komutanı Tuğgeneral Mustafa Çelik, bölge halkı tarafından "Hızır Paşa" olarak anılıyor.

Çelik Paşa, bugüne kadar onlarca hayat kurtardı. Görevi gereği bölgedeki tüm köyleri bir bir dolaşan Çelik Paşa, ölüm döşeğindeki hastaların hastaneye yetiştirilebilmesi için insiyatifini kullanarak defalarca helikopter havalandırdı.

Vali Osman Acar ile zaman zaman kent merkezindeki mahalle ve okulları da dolaşan Tuğgenerel Mustafa Çelik, Salih Omurtak İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Yetişkinlere okuma-yazma kurslarının da verildiği okulda dikkatini çeken Ayber isimli küçük bir çocuğu kucağına almak isteyen Çelik paşa, çocuğun yürüyemediğini farkedince çok üzüldü. Geçirdiği bir hastalık sonrası ayaklarını kullanamadığını öğrendiği Ayber'in tüm tedavi masraflarını karşılayacağını açıklayan Çelik Paşa, komando beresini de küçük çocuğun başına takarak, "Büyüyünce sen de bizler gibi çakı gibi asker olacaksın" dedi.

Ali BİLGİLİ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır