kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölümcül şaka
Ali Ermiş gizlice tekneye binip şaka yapmak isterken çalışan pervanenin arasında kalarak parça parça oldu

Nurten ERTUL (SHA) - Mustafa ŞEKEROĞLU

İstanbul Sarıyer Büyükliman'da, denize girmek isteyenleri ücret karşılığında açıklara taşıyan İsmail Güven bilmeden katil oldu. Kendisine şaka yapmak isteyen arkadaşı Ali Ermiş'i fark etmeyince onun korkunç bir şekilde ölümüne neden oldu.

"İlyas Ağ" isimli teknesiyle, yüzmek isteyenleri Büyükliman'ın açıklarına götüren İsmail Güven önceki gün bir kaç yolcusunu götürdükten sonra tekrar yolcu almak için Sarıyer'e hareket etti. O sırada denizde yüzen Ali Ermiş arkadaşını görmüş ve ona şaka yapmaya karar vermişti. Sessizce arkadaşının teknesine yaklaşarak tırmanmayı ve arkadan kaptan Güven'e sokulup onu korkutmayı planladı.

Pervaneye kapıldı
Ancak Ermiş'in, teknesine yüzerek geldiğini fark etmeyen İsmail Güven limandan aldığı birkaç yolcu ile teknesini hareket ettirdi.

Şaka için teknenin lastiklerine asılan Ali Ermiş bu sırada çalışmaya başlayan motorun pervanesine kapıldı. Planladığı şaka Ermiş için korkunç bir sona dönüşmüştü. Arkadaşıyla şakalaşarak biraz eğlenmeyi uman Ermiş bunun yerine, acımasızca dönen pervanenin arasında kalarak feci şekilde can verdi.

Hala faciayı fark etmeyen İsmail Güven pervaneden gelen gürültü üzerine yolcu teknesinin motorunun arızalandığını zannederek hemen tekneyi durdurdu. Pervaneye bakmak için denize eğildiğinde ise arkadaşının vücudunun parçalara ayrıldığını gördü. Bu korkunç manzara karşısında Güven, fenalık geçirirken, olaya şahit olanlar da dehşet içinde kaldı.

Gözaltına alındı
Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan İsmail Güven, "15 yıllık arkadaşımın ölümüne sebep oldum. Çok üzgünüm. Teknenin arkasına asıldığını fark etmedim" dedi. Güven, Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır