kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Huylu huyundan vazgeçmedi ve..
Kanada'da 100'den fazla bankayı soyduktan sonra cezaevinde yazdığı romanlarla ülkenin en ünlü yazarlarından biri haline gelen Stephen Reid, tekrar eski mesleğine dönünce, belki bir daha çıkmamak üzere tekrar hapsi boyladı.

British Columbia eyaletinde hafta sonunda meydana gelen olayda Reid, Victoria kentindeki bir bankayı soyduktan sonra uzun bir kovalamaca ve silahlı çatışmadan sonra polis tarafından hafif yaralı olarak ele geçirildi.

Best seller yazar
Reid, yakalandıktan sonraki ilk ifadesinde "yeni romanım için malzeme topluyordum" dedi. Stephen Reid (49), 1970'li yıllarda ABD ve Kanada'da bir arkadaşıyla birlikte 100'den fazla bankayı soyduktan sonra yakalanmıştı. Reid, cezaevindeyken birkaç macera romanı yazmış, bunlardan "Geçici Af" ülkesinde en çok satan kitaplardan biri olmuştu. Cezaevinde 14 yıl yattıktan sonra iyi halinden dolayı üç yıl önce şartlı olarak salıverilen Reid, edebiyat yaşamına devam etmişti. Yine banka soygunundan yakalanan Reid'in, daha önce şartlı olarak serbest bırakıldığı için, ömrünün bundan sonraki bölümünü cezaevinde geçirme ihtimali bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır