kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Türkiye, Bosch'la ısınacak
Bosch, evlerdeki konforu artırmak amacıyla 'ev sistemleri'' adı altında bir dizi ürün geliştirdi. Bu cihazlarda, merkezi ısıtma ve sıcak su üretimi ile ilgili gerekli tüm donanımlar birarada bulunuyor. Doğalgaz ve LPG kullanımına yönelik kombi de, Bosch ev sistemlerinin bir parçası.

Demirdöküm'den yeni klima sistemi
DEMİRDÖKÜM Amerika'nın en büyük ve tüm tesisleri ISO 9002 belgeli tek klima üreticisi olan RHEEM firması ile olan işbirliği neticesinde 'iç hava kalitesi', 'iş gücü verimliliği' ve ' düşük işletme maliyeti' beklentilerini karşılayacak kanallı klima sistemlerini pazara sunuyor. Ayrıca yüksek COP değeri ile de işletme ekonomisi sağlıyor.

KalDer'den makale yarışması
TÜSİAD ile KalDer'in düzenlediği Toplam Kalite Yönetimi Makale Yarışması'na başvuru süresi 25 Haziran 1999'da sona eriyor. 'Kriz ve Toplam Kalite Yönetimi' ve 'Yaratıcılık ve Toplam Kalite Yönetimi' olmak üzere iki ayrı başlık altında düzenlenen yarışmanın sonuçları Kasım ayı başında duyurulacak. Ödüller ise 8. Ulusal Kalite Kongresi'nin 2 Kasım'da gerçekleşecek törenle sahiplerine verilecek.

Frito-Lay'den yaz kampanyası
RUFFLES, Lay's, Doritos ve Cheetos markalarının üretici firması Frito-Lay Türkiye, Haziran ve Temmuz aylarında Türkiye genelinde düzenlediği promosyon ile tüketicilerine milyonlarca bedava ürün dağıtıyor. Diğer bir kampanya da 100gr.'lık Lay's ve Doritos veya 100 gr.'lık Ruffles ve Doritos alanlara 600 ml.'lik şişe Pepsi hediye ediyor.

Babalar Günü'ne Interbank katkısı
INTERBANK Babalar Günü'nü Kutlama Haftası çerçevesinde, İGS ile işbirliği yaparak, Gold, Classic, Unicard, Çağdaşkart ve İTÜ Card müşterilerine çeşitli avantajlar sunuyor. 12-20 Haziran tarihleri arasında Türkiye çapındaki tüm İGS mağazalarında uygulanacak olan bu kampanyada, Interbank kredi kartı sahibi olan herkes alışveriş yaptığı İGS ürünlerinde % , bu mağazalarda bulunan diğer ürünlerde 0ndirim ayrıcılığından yararlanacak.

Joker'den faydalı kampanya
JOKER ABD ve Avrupa'da uygulanmakta olan bir hizmeti Türkiye'de sunuyor. Anne ve baba adayları herhangi bir Joker mağazasına geliyor. Bebeği ile ilgili ihtiyaçlarını belirliyor ve Birth List dosyası açtırıyor. Akraba ve dostlar istedikleri Joker mağazasına giderek anne babanın belirlediği listeden seçim yapabiliyorlar. Joker, Birth List dosyasını açtıran anne adayına ise yapılan toplam hediye miktarının yüzde 10'u değerinde hediye çeki veriyor.

İhracatçıda af beklentisi
AldIĞI krediler karşılığı yerine getiremediği ihracat taahhütleri ihracatçıyı zorluyor. Sektörün zorluğu ve yaşadıkları ile paralel getirilen aflara rağmen finansman maliyetleri, fiyat baskısı sonucu kapasite kullanım oranları ve rakamlar ihracatçının hâlâ taahütleri yerine getirmede zorlandığını gösterdi. Bir yılı aşan süredir devam eden ve en son 30 Mayıs olarak açıklanan önceki kredilerin karşılığı taahhüt bildirim tarihi 30 Haziran'a ertelenmek durumunda kaldı. İhracatçı yine beklemede ve oluşan taahhüt satın alımı piyasası ile birlikte hayali ihracat sözleri ihracatçıyı rahatsız ediyor. Sektör çözüm ve bunun için de af bekliyor.

TÜGİAD'dan Güneydoğu seferi
TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TÜGİAD tarafından 150 bin dolara Şırnak'ta yaptırılan sağlık ocağının açılışı ve GAP'ta incelemelerde bulunmak üzere 25-27 Haziran tarihlerinde bölgeye gideceklerini bildirdi. Bütün sivil toplum örgütlerinin bölgede yatırımlar yapması gerektiğini, TÜGİAD üyelerinin çoğunun da GAP'ta birşeyler yapmak istediğini ifade eden Akın, 'GAP'ta bugüne kadar harcanan paranın mutlaka devamı getirilmeli. GAP bir an evvel bitirilerek Türk ekonomisine katkıları sağlanmalı' dedi.

AB ile Türkiye çaba göstermeli
Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara Temsilcisi Büyükelçi Karen Fogg, ilişkilerin tabana vurduğu bir dönemde Türkiye ile AB'nin tüm ilişkilerini yeni bir yola koymak için çaba göstermelerinin kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Büyükelçi Fogg, Yabancı Sermaye Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, AB'nin genişleme kavramının da genişletilmesine gereksinim olduğunu belirterek, 'Büyük tehditler var, ancak, bunları karşılayacak politik istek de var' dedi. Kosova Savaşı'nın sona ermesinin Balkanlar'da barışın tesisi için yeni bir şans ortaya çıkardığını belirten Fogg, AB'nin artık daha büyük ekonomik sorumlulukları omuzlamak durumunda kalacağını söyledi.

3.6 milyon $'lık ihale sonuçlandı
BotaŞ Genel Müdürlüğü'nün ihaleye çıkadığı, İstanbul'un 100 kilometre batısında Marmara Ereğlisi'nde kurulu bulunan ve Cezayir Hükümeti ile imzalanan anlaşma gereği, bu ülkeden ithal edilen sıvılaştırılmış doğalgazın depolandığı, LNG Terminali'nin tevsiine yönelik ihale sonuçlandı. İhaleyi 3,6 milyon dolar teklifi ile Tokar firması kazandı ve anlaşma imzandı. İhalede STFA, Gama Endüstri, Pasiner, Güriş İnşaat, Atilla Doğan, Enka ve Fernas firmaları da teklif vermişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır