kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okuyan: Tasarı 1 ayda Meclis'te
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, bakanlık bütçesinin görüşüldüğü TBMM Bütçe Plan Komisyonu'nda, sosyal güvenlik sistemi konusunda "acı" itiraflarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarının daha fazla geciktirilmesine Türkiye'nin tahamülü bulunmadığını vurgulayan Okuyan, bugün tedbir alınsa dahi Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) bütçesinin 26 yıl sonra dahi 1.1 milyon dolar açık vereceğini söyledi. Türkiye dışında çalışanlarını 38-43 yaşında emekli eden bir başka dünya ülkesi bulunmadığını da kaydeden Okuyan, "Bu sorunu Türkiye gerçeklerine göreve ve vicdanlarda konsensüs sağlayarak çözeceğiz. Bu mesele artık popülist yaklaşımlarla çözülemez" dedi.

Okuyan, Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısını, öncelikle taraf olan sosyal kesimlerle ardından koalisyon ortaklarıyla görüşerek şekillendireceğini, Bakanlar Kurulu'nda yapılacak tartışma sonrasında tasarı olarak TBMM'ye sunacaklarını söyledi. Okuyan, "Bu sorunun çözümünün 1 tek gün dahi geciktirilmesine tahammülümüz yok"dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır