kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TV'ler Milli Piyango gibi
İlk beş ayda Milli Piyango biletleriyle 8.9 trilyon ikramiye dağıtılırken, aynı dönemde vatandaşlar özel TV'lerden 8.5 trilyonluk hediye kazandı

Özel televizyonlar yılın ilk 5 aylık döneminde çeşitli programlarda izleyicilere 8.5 trilyon lira ikramiye dağıttı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, özel televizyon kuruluşlarının verdikleri ikramiyelerde geçen yıla oranla yüzde bin 183'lük bir artış sağlandı. 1998'in 5 aylık döneminde 662.7 milyarlık ikramiye dağıtan özel televizyonların promosyonlarındaki bu artış, basın ve yayın kuruluşlarında da gözlendi. 1998'in ilk 5 ayında 7.9 milyarlık ikramiye veren basın ve yayın kuruluşları da Ocak-Mayıs'ta 233.1 milyarlık hediye verdi.

Milli Piyango gelirinde artış
Geçen yılın 5 ayında Milli Piyango İdaresi'nin izniyle tanıtım amaçlı düzenledikleri piyangolarla vatandaşa bir trilyon 118.4 milyarlık ikramiye dağıtan diğer ticari kuruluşların ilk 5 ayda verdikleri ikramiye de 6.9 trilyon olarak gerçekleşti. Böylece özel sektör kuruluşların dağıttığı ikramiye 15.6 trilyonu buldu.

5 aylık dönemde İdare'nin gelirlerinde yüzde 144'lük bir artış sağlandı. 1998'in Ocak-Mayıs döneminde 8.8 trilyon olan milli piyango satışları bu yıl 14.2 trilyona yükseldi.

(AA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır