kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 TL 'ye bile satış
Özelleştirme İdaresi programda 22 kuruluşun satacak. Devlet Bakanı Yalova, "1 liraya bile olsa özelleştirme yapmalıyız" dedi

Okan MÜDERRİSOĞLU

ANKARA - Özelleştirme İdaresi tarafından hazırlanan 1999-2000 Planı'nı açıklıyoruz. ÖYK'ya sunulan raporda, 22 kuruluşun satışı öngörüldü.

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın ÖYK'da yaptığı konuşma ise ileriye yönelik olarak umut verdi. Yalova, ÖYK'da, "1 liraya bile olsa özelleştirme yapmalıyız. Üretimin devamı ve istihdam yönüyle devlet önemli kazanımlar elde eder. Özelleştirmeye kamuoyu desteği sağlamak üzere tanıtıma ve medya ile ilişkilere ağırlık vermeliyiz" dedi. Başbakan Yardımcısı Bahçeli'nin, "ÖİB'in yeniden yapılandırılmalı" yönündeki sözleri ise bürokratlarda endişe yarattı.

Özelleştirme planı
İdarenin yeni eylem planına göre, satışı planlanan kuruluşlar, satış yöntemleri ve zamlanlaması şöyle olacak:

* Temmuz-Eylül 1999 döneminde Atik Paşalar Yalısı (işletme hakkı devri) ve ORÜS (varlık satışı)

* Ekim-Aralık 1999'da Tüpraş (halka arz), Deniz Nakliyat (blok satış), Asil Çelik (blok satış), Turban (varlık satışı), Etağ (blok satış), EBK (varlık satışı), Sümer Holding (varlık satışı), Taksan (blok satış), Tümosan (blok satış), TDİ Limanları (işletme hakkı devri), Ataköy Turizm Grubu (blok satış).

* 2000 yılı Ocak-Mart döneminde THY (blok satış-halka arz), İsdemir (yatırım şartı ile blok satış).

* 2000 yılı Nisan-Haziran döneminde ise POAŞ (yüzde 51 blok satış) ve Petkim (Yarımca Tesisi'nin varlık satışı) özelleştirmeleri yapılacak.

Ulaştırma da özelleşecek
ANKARA- Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz göreve hızlı başladı. Ulaştırma projelerini tek tek inceleyen Öksüz, 3 projeye öncelik vereceğini açıkladı ve "Özelleştirmenin önü açılmalı, bakanlık küçültülmeli. Düğmeye bastım, bu projeler en kısa zamanda sonuçlandırılacak" dedi. Öksüz, Ulaştırma Bakanlığı'nın bazı projelerinin yenilenmesi için de DPT ve YPK nezdinde girişimlerde bulunacağını bildirdi. Bakan Öksüz, "Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma ve ayrımcılık benim düşmanlarımdır" diye konuştu.

Öksüz, askıya alınan ve devam edilen bir çok projenin süratle bitirileğini belirten Öksüz, projeleri incelediklerini belirterek gerekirse yapılan ihale şartlarında değişikliklere gidilebileceğini belirtti.

Özgür AKBAŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır