kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4 gazeteci susturuldu
Sırplar suç delillerini ortaya çıkaran gazetecileri bir bir öldürüyor. Üç Alman'dan sonra bir İtalyan muhabir de Sırplar'a hedef oldu

Bengüç ÖZERDEM

Sırp ordusunun Arnavutluk'u terketmeye başladığı günden beri öldürülen yabancı gazeteci sayısı 4'e yükseldi. Geçen pazar günü 3 Alman gazetecinin öldürülmesinden sonra, dün de Prizren-Priştine yolu üzerinde bir İtalyan foto muhabirinin cesedi bulundu. Kimliği henüz belirlenemeyen gazetecinin Prizren kentindeki katliam bölgesine gittiği ve burada fotoğraflar çektiği belirlendi.

Yapılan ilk soruşturmaya göre, İtalyan gazetecinin önceki gün Prizren'de Sırplar'ın katliam yaptığı bölgeye giderek araştırmalar yaptığı ve burada gördüğü toplu mezarları fotoğrafladığı anlaşıldı. Ancak görevinden dönerken, Kosova'yı terk etmeye hazırlanan Sırp askerlerine yakalandı. Gazetecinin, suç delillerini fotoğrafladığını gören Sırp askerleri, onu hiç acımadan Prizren'e giden yolun üstünde kurşuna dizdiler.

Keskin nişancılar
Yine Sırplar'ın katlettiği Arnavutlar'ı attıkları toplu mezarlar üzerine araştırma yapan ve görüntü çeken üç Alman gazeteci de Sırp keskin nişancılar tarafından öldürülmüştü.

Bu arada Alman Stern dergisinin öldürülen iki muhabirine tercümanlık yapan bir Makedon'un da, saldırı sırasında öldüğü bildirildi.

Dergiden yapılan açıklamada, Stern adına çalışan fotoğraf muhabiri Volker Kraemer ve muhabir Gabriel Grüner'in yanı sıra gazetecilere tercümanlık yapan Şenol Alit adlı Makedon'un da öldüğü belirtildi. Kiraladıkları bir arabada, Sırp keskin nişancıları tarafından uzaktan ateş edilerek öldürülen muhabirler ve çevirmen, Kosova'nın Prizren kentinden elde ettikleri haber ve fotoğrafları Makedonya'nın başkenti Üsküp'e götürüyorlardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır