kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Askerleri İstanbul Boğazı'ndan geçiririz'
PRİŞTİNE'DEKİ 200 kişilik birliğine 6 bin askerlik takviye yapmak isteyen Rusya, uçaklarına hava koridoru bulamayınca gözünü İstanbul Boğazı'na çevirdi.

Rus İnterfaks ajansına demeç veren Savunma Bakanlığı'ndan bir general, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan'ın uçaklarına hava koridoru vermediklerini belirterek, "Denizyolu ya da demiryoluyla askerlerimizi göndeririz" dedi.

Generallerden gelen bu açıklama, Rus gemilerinin Adriyatik Denizi'ne ulaşabileceği tek deniz yolu olarak İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nı gündeme getiriyor. Rusya, Kosova krizinin başlarında "Liman" adlı kruvazörünü Türk Boğazları'ndan geçirerek Adriyatik'e çıkarmıştı. Pazar günü Köln'de yapılacak G-8 zirvesinde Yeltsin ve Clinton anlaşmaya varamazsa, Boğazlar'dan gemi geçişi gündeme gelebilecek.

Priştine'ye ekmek ve su geldi
Priştine'de açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Rus askerlerine, Bosna Hersek'te görev yapan Rus birliğinden "acil yardım" gönderildi. 8 kamyon ve 3 zırhlı araçtan oluşan ve 29 askerin bulunduğu yeni Rus konvoyu, Priştine'ye doğru yola çıktı. Su, gıda maddesi, benzin ve para getirdiği belirtilen konvoyun Kosova'ya girişine NATO engel çıkarmayacak. Bölgedeki Rus gazeteciler, askerlerin durumunu "içler acısı" olarak nitelediler. Rus askerleri, gazetecilerden sigara alırken, havaalanına giremeyen İngilizler'den de kasalar dolusu maden suyunu Ruslar'a vererek jest yaptı.

Suat TAŞPINAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır