kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşletim sistemi
İŞLETİM sistemi ya da "Operating System"ın başharflerinden oluşturulan kısaltmasıyla OS, bir bilgisayarın temel açılış işlemlerinin hemen ardından yüklenen ve bilgisayardaki bütün programları yöneten temel programdır.

Diğer programlara "uygulama" adı verilir. Uygulamalar, OS'den, daha önceden tanımlanmış bir uygulama programı arabirimi (API) üzerinden çeşitli istemler göndererek yararlanır. Kullanıcılar da "komut dili" denen bir arabirim sayesinde, istemlerini OS'ye iletebilirler. Windows, UNIX, Linux, sık duyulan OS adlarıdır.

2000 yılı sınavı
DÜNYANIN belli başlı bankaları, sistemlerinin 2000 yılında yaşayacağı sorunları görebilmek için, bir sınava soyundu. 19 ülkenin bankaları, ortak bir test yaparak, sistemlerinde 2000 yılını simüle ediyor (sistemlerin 2000 yılındaymış gibi davranmasını sağlıyor). Avrupa Bankacılık Birliği'nin düzenlediği iki test, bu haftasonu yapıldı. Cumartesi günü 3 Ocak 2000, pazar günü de 4 Ocak 2000 oldu. Bu tarihlere göre binlerce test yapan 500 banka, sonuçtan memnun. Deutsche Bank baıkan yardımcısı ve 2000 yılı sorunu uzmanı Gerhard Singer, "herşeyin gayet iyi gittiğini, 2000'e artık rahat rahat bakabildiklerini" söylüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır