kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Canavar İnternet'te
İskoçya'nın efsanevi göl canavarı Nessie, yüzünü bu kez de İnternet'te gösterdi

Binlerce insanın gördüğünü öne sürdüğü, İskoçya'nın efsane yaratığı Nessie, şimdi de İnternet'te boy gösterdi. Bir İskoç şirketi, canavarın yaşadığı düşünülen Loch Ness gölünün kıyısına kameralar yerleştirmiş durumda. WebCam adı verilen ve görüntülerini İnternet ortamına aktarabilen bu kameralar, Loch Ness canavarının dünya çapında gözetlenmesine izin veriyor.

Siberuzayda canavar avı
Amerikalı bir çift, Mike ve Nora Jones ise, canavarı bilgisayar ekranlarında gördü. Scotland Online şirketinin Web sitesinde (https://www.lochness.scotland.net) an be an güncellenerek yayınlanan görüntülere, İnternet bağlantısı olan herkes ulaşabiliyor. Mike ve Nora, Web sitesine bağlanıp kameranın yayınladığı görüntüleri izlemeye başladı. Bir süre sonra gözlerine inanamayan çift, İskoçların Nessie adını verdiği canavarın sularda boy gösterişine tanık oldu. "Şatonun önünde, bir baş ve boyun belirdi. Oldukça hızlı hareket ediyordu. Arkasında da V şeklinde bir dalga vardı. Ekrandan çıkıp gidene kadar izledik" diyen Nora Jones, hem şaşkın hem sevinçli. Scotland Online şirketi, Jones çiftinin Nessie'yi İnternet üzerinden gören ilk kişiler olduğunu açıkladı.

İskoçya'nın maskotu sayılan efsane canavar Nessie'yi gördüğünü öne süren kişilerin sayısı ise bugüne kadar 3,000'i geçmiş durumda.

Web kamerasının fazileti
WebCam'ler, hayatımıza İnternet'le giren bir yenilik. Kamuya açık görüntülerle erken uyarı ve acil durum sistemleri için de kullanılabilen Web kameralarının enyaygın kullanıldığı alan ise, hava ve yol durumu siteleri. Türkiye'deki en çok bilinen Web kamerası ise, Turkcell'in kendi yönetim binasının çatısına yerleştirdiği ve İstanbul'un neredeyse kuşbakışı görüntülerini sunan kamera. Bu kameranın görüntülerini https://www.turkcell.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Bu teknoloji bu denli ucuzlamış ve İskoçya'da da ilginç bir örnek vermişken insanın aklına cin fikirler geliyor. Van Gölü kıyısına kameralar yerleştirilse, yerli canavarımız VanOnline gibi bir sitede dünyanın izlemesine açılsa fena mı olur? :-)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır