kapat

16.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Hippie"esintileri
Moda'da 60'lı yıllara hızlı bir dönüş yaşanıyor. Zaman, sandıkları karıştırıp annenizin o yıllarda giydiklerini değerlendirme zamanı...

Hippiler rengârenk kıyafetler, eski elbiseler giyer, saçlarına çiçekler takarlardı. Modacılar 60'lı yılların renk cümbüşünü günümüz modasına yansıtıyorlar. Açık saçlar, perçemler, renkli boncuklar, rengârenk desenli nakış işlemeler, şal desenli basmalar, Hintli ve Pakistanlı kadınların giydiği "sari" adındaki ipekli kıyafetler, düğüm atılarak boyanmış kumaşlar son günlerin modasını oluşturuyor.

Bu yaz, birçok koleksiyonda 'hippie' esintileri kokan eflatun ve bordolar görülüyor. Pek çok modacı tasarladıkları yamalı modeller, rengârenk etekler, işli ceketler, dize kadar uzanan botlarla bu yeni akımı benimsemiş görünüyor. Son reklam kampanyalarında bile hippie etkileri kendini gösteriyor. Yves Saint Laurent'in hazırladığı 70'li yılların esintilerini taşıyan reklam fotoğraflarında kullanılan mankenler, hippie modeli uzun saçları ve kendilerine özgü sakallarıyla dikkat çekiyorlar. Ünlü modacı Romeo Gigli ise reklam kampanyasında elinde bebeğini tutan uzun ve dağınık saçlı bir hippie model kullanmış.

Saçlara da yansıyor!
Görünüşe göre bu yazı dalgalı saçlarla geçireceğiz. Evet, bigudilerinizi ve maşalarınızı çıkarıp saçlarınızı sarmaya başlayabilirsiniz. Saçlarınızı örüp, sonradan açarak da hippiler gibi dalgalı saçlara kavuşabilirsiniz. Bu arada makyajda da "Çiçek Çocuklar" gibi gökkuşağının tüm tonlarını kullanmak moda. Renkli tonlar kullanılarak yapılan göz makyajında da gözler belirginleştirilip bakışlar ön plana çıkarılmalı.

Hippie tarzı dekorasyon
Hippilerin evlerinde ilk göze çarpan, Doğu'nun gizemini taşıyan mumlar oluyor. Yanınca çevreye otantik bir koku yayan tütsüler de insanı kendinden geçirmeye yetiyor. Beyoğlu'ndaki Aznavur Pasajı'nda ve 3. Dünya mağazalarında bulabileceğiniz bu tütsülerin en çok satılan türleri, vanilya ve sandal ağacı... Parkeleri gelişigüzel serilmiş desenli kilimler süslerken ahşap döşemeler göz kamaştırıyor.

Şelale ÖZTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır