kapat
SABAH ONLINE EKONOMI

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998



Havaş, THY'yi uçurdu!

THY geçen yıla göre yılın ilk altı ayında kârını 10 kat artırarak 3 trilyon liraya çıkardı. Kârın yarısı, Havaş'ın özelleştirme gelirinin bilançoya yansımasından kaynaklanırken, THY geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla yolcu taşıdı.



Orta büyüklükteki şirketler borç batağında boğuluyor

ISO, Türkiye'nin en büyük ilk 500 firmasını takip eden ikinci en büyük 500 firmasını açıkladı. Özel firmaların kaynaklarının yüzde 66.5'i, kamu kuruluşlarının yüzde 81.4'ü borç



"Palio herkesin otomobili olacak"

Palio modellerini üçleyen Tofaş Fiat, uyguladığı cazip fiyat ve ucuz yedek parça politikasıyla yıl sonuna kadar 24 bin adet Palio satmayı hedefliyor.



Sosyal güvenlik 947.7 trilyon yuttu

Yılın ilk 8 ayında bütçe açığı 2.6 katrilyon liraya ulaştı. 7.2 katrilyon liralık gelire karşılık 9.8 katrilyon liralık harcama yapılan bütçede sosyal güvenlik kuruluşlarına 1 trilyon liraya yakın kaynak aktarıldı.



Yatlar kapıya yanaşacak

Golf ve binicilik gibi pahalı sporların rahatlıkla yapılabildiği Kemer Country ve Alkent gibi steler İstanbul'da çok tutuldu. Şimdi de ev sahiplerinin kapılarının önünde yatlarını da bağlayabileceği Marincity projesi inşa ediliyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr