kapat

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998

Yatlar kapıya yanaşacak

Golf ve binicilik gibi pahalı sporların rahatlıkla yapılabildiği Kemer Country ve Alkent gibi siteler İstanbul'da çok tutuldu. Şimdi de ev sahiplerinin kapılarının önünde yatlarını da bağlayabileceği Marincity projesi inşa ediliyor.

ÖZLEM AKSOY

İstanbul'da lüks konut üretimi farklı özellikleriyle hızla devam ediyor. Yeşilliğin bol bol kullanıldığı Alkent 2000, Kemer Country gibi lüks sitelerin yanında şimdi de Türkiye'nin ilk marinalı konut projesi "Marincity" inşa ediliyor.

Son zamanların gözde yerleşim alanı Beylikdüzü'nün sahil şeridinde yapımı gerçekleştirilen Marincity, 1.5 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilecek. 550 milyon dolar maliyeti olan 2 bin ünitelik projenin tamamı 7 yıl içinde bitecek. 197 ünitenin yer aldığı ilk etap ise 2.5 yıl içinde tamamlanacak. Konutların fiyatı ise 350 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor (yaklaşık 83-277 milyar lira arasında).

Proje için Türk, ABD ve Polonya arasında işbirliği yapıldı. Marincity'nin yatırımcı firması Polonya'nın ünlü elektrik şirketlerinden Elektrim S.A.'nın bir yan kuruluşu olan Enelka Taahhüt şirketi. Kentsel ve mimari tasarımı ise dünyanın ilk üç mimari şirket arasında gösterilen Amerikalı Skidmore, Owings ve Merrill International tarafından gerçekleştiriliyor. Altyapı müteahhitliğini STFA'nın yaptığı Marincity projesinin müteahhit şirketi ise Tepe-Akfen ortak girişimi.

Farklı bir tarz

Marincity'yi diğer lüks konut projelerinden ayıran en önemli özelliğini kendine ait marinaya sahip olması şeklinde açıklayan Enelka Taahhüt Genel Müdürü Elzbieata Olejnik, bu alanda çok araştırma yaptıklarını, bazen yetersiz kalabilen Fenerbahçe ve Ataköy marinalarının açığını bir anlamda bu yolla kapatabileceklerini ifade etti. Marinanın kapasitesinin 480 yat olduğunu söyleyen Olejnik, aynı zamanda ev sahiplerinin yatlarını otomobilleri gibi kapılarında görmekten çok hoşnut olabileceklerini ifade etti. "Bu tür projelerde ne kadar farklı imkân sunarsanız, o kadar talep görürsünüz" diyen Olejnik, Marincity'nin benzerlerinin Los Angeles, Florida, Fransa-Cannes'da bulunduğunu belirtti.

Konutların pazarlanmasını üstlenen Pamir ve Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık yetkilisi Sinan Renda ise projenin en vurucu noktasının denizi de içinde barındırması olarak ifade etti ve "Hemen hepsi deniz manzaralı evler olacak. İçinde yüzme havuzu, sauna, bowling salonu, toplantı salonları, bar, restaurant, dükkan ve otoparkların yanı sıra bir yelken okulu bulunacak. Ayrıca ODTÜ'nün ilgilendiği bir ilkokul projesi var. Şimdi sadece telefonlar geliyor ama iki hafta içinde gerçek tepkilerin gelmesini bekliyoruz" dedi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr