Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her gün mutlaka duş yaptırılmalı

Aşırı sıcaklarda terlemeye bağlı olarak vücutta su kaybı olduğu için çocuklara bol bol sıvı verilmesi gerekir. İsilikten korunmak için ince kıyafetler giydirilmeli, ortam ısısı serin tutulmalıdır. Hâlâ altı bezleniyorsa, bebek bezlerinin sık sık değiştirilmesinde ve her gün en az bir kez bebeğe duş aldırılmasında fayda vardır.

ÇOCUĞA BOL BOL MEYVE YEDİRİN
Yaz aylarında terleme ile paralel artan sıvı kaybı nedeniyle çocuklar bol sıvı tüketmelidir. Su, meyve suları ve ayran tüketilecek sıvılar arasında yer alır. Meyveler ve sebzeler yaz aylarında kış aylarına oranla daha çeşitli olduğu için yaz dönemi özellikle meyve tüketimi açısından son derece verimli bir dönemdir. Böylelikle çocuğunuz da bol vitamin içeren gıdalarla beslenmiş olacaktır.

YOLCULUKTA SIK SIK EMZİRİN
* Bir yaşından küçük çocukların uzun süreli otomobil yolculuğuna çıkartılması sakıncalı mıdır?
Çocuk hekimi tarafından belirtilen seyahate engel bir durum olmadığı müddetçe bir yaşından küçük çocuklar da otomobil ile uzun süreli seyahate çıkabilir. Ancak en azından iki saat aralıklarla durularak bebek emzirilmelidir. Ayrıca bebek uzun süre aynı pozisyonda durduğu için rahatlaması amacıyla mola verilip, arabadan çıkarılması ve pozisyonunun değiştirilmesi gerekir.