Sağlıklı Ramazan için 5 tavsiye
* Yemekleri kızartma yerine; fırın, haşlama veya ızgara yöntemleriyle pişirin.
* Yağ, yemeklere tat verir ancak miktarına dikkat edin. Özellikle etli yemekte, yağ miktarını kısıtlayın.
* Hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları ve geleneksel güllacı tercih edin.
* Bütün besin gruplarını içeren, porsiyon açısından bilinçli bir iftar yapmaya çalışın.
* Bir sağlık probleminiz varsa; oruca başlamadan doktorunuz ile görüşün.
Tok tutan Ramazan mönüsü
İftar
* 1-2 bardak su.
* 1-2 kepçe mercimek çorbası.
* Salata. (Salata tüketerek biraz vakit geçirin. Hem sindirim sisteminiz bir anda yorulmaz, hem de tokluk hissi oluşur.)
* 3-5 köfte kadar et veya tavuk veya etli veya tavuklu sebze yemeği.
* 4-6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği.
* 1 kase light yoğurt.
* 2 dilim tam buğday ekmeği.
Ara
* 1 elma veya 1 şeftali.
* 1 kutu probiyotik yoğurt veya 1 bardak kefir.
Sahur
* 1 dilim peynir.
* 1 yumurta.
* Bol domates, salatalık, maydanoz.
* 6 adet tuzsuz zeytin.
* 2 adet ceviz.
* 2-3 dilim tam buğday ekmeği.
Biraz aradan sonra
* 1 meyve.
* 1 bardak light süt veya 1 kutu probiyotik yoğurt.
İftar ve sahur arasında 3 litre su!
Yayın tarihi: 10 Eylül 2008, Çarşamba
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/dosya_4909.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.