E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Hamilelik üç dönemden oluşmaktadır. Birinci dönemde henüz embriyoda bir hareketlenme yoktur. Vücut, rahim ve karın içi bölgeleri bebeğe hazırlamaktadır. İkinci dönemde yavaş yavaş fetüs oluşur ve belirginleşir. Son dönemde ise tamamen büyümeye odaklı bir dönem geçer.

Özellikle son dönemde annenin aldığı bütün besin ve içeceklerden etkilenen bebek için bu dönemde annenin oruç tutuyor olması problem yaratabilir. Bu nedenle hamilelere, hamileliğin son 3 ayında oruç tutmamaları önerilmektedir. Ancak hamileliğin başında oruç tutmak isteyen gebeler uzmanları ile karar vermelidirler. Emziklilik döneminde ise süt yapımının, veriminin ve kalitesinin düşmesine neden olabileceği için emzikli annelerin oruç tutmaları yine önerilmemektedir.

Protein ihtiyacınızı et yerine kurubaklagille karşılayın!
Tok tutabilecek besinlerden bir diğer grup proteinli gıdalardır. Bunlar sindirim sisteminden daha yavaş geçtikleri için tokluk hissi uzun sürer. Et, peynir, yumurta, süt ve yoğurt bu grubun örnekleridir. Sahur sofrasına koyacağınız peynir, yumurta ve süt; hem ihtiyacınız olan proteini almanızı, hem de tokluğunuzun uzun sürmesini sağlayacaktır.

Kırmızı eti haftada 1-2 kez, beyaz eti 3-4 kez, balık etini 1-3 kez ve bu grup yerine tüketilebilecek olan kurubaklagilleri ise 1-3 kez tüketmek gerekir. Yağlı gıdalar mide boşalmasını geciktirerek, daha uzun süre tokluk sağlar. Ama bu yağın hangi kaynaktan geldiği önemlidir. Yağı zeytinyağı, ceviz, fındık ve badem gibi kaynaklardan sağlayın. Bu şekilde tokluk süreniz uzar ve sağlığınız gelişir. Sindirim zorluğuna karşı da, yemekten sonra 1 fincan rezene veya zencefil içilebilir.