kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mayıs 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cami güvenliği ihalesine sahte evrakla girmişler

Orhan YURTSEVER / SABAH
05.05.2009
İstanbul Müftülüğü'nün açtığı ihaleye sahte belgelerle girdiği öne sürülen güvenlik firması temsilcisine 19.5 yıla kadar hapis istendi..
İstanbul Müftülüğü'nün, müftülük merkez binası ile 4 tarihi caminin koruma ve güvenliği için açtığı ihalede sahtecilik yapıldığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, İstanbul İl Müftülüğü, müftülük merkez binası ile Beşiktaş Yahya Efendi Camisi, Şişli Teşvikiye Camisi, Fatih Muratpaşa Camisi ve Beyoğlu Arap Camisi'ne koruma ve güvenlik personeli alımı için 28 Şubat 2008 tarihinde ihale düzenledi.

MÜHÜR VE İMZA NOTERE AİT DEĞİL
Kapalı zarf usulü yapılan ihaleye katılan Erdal Y.'nin yetkilisi olduğu özel güvenlik koruma şirketinin zarfı açıldığında ihaleye girebilmek için şart olan alarm merkezi kurma ve izleme izin belgesinin sahte olduğundan şüphelenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ile yapılan yazışma sonucunda belgenin sahte olduğu tespit edildi. Savcılık bunun üzerine belgenin arkasında bulunan İstanbul 28. Noterliği'ne ait mühür ve imzayı sordu. Noterlik, mühür ve imzanın noterlik çalışanlarına ait olmadığını bildirdi. Erdal Y. savunmasında söz konusu ihaleye şirket olarak teklifte bulunduklarını ancak suça konu belgeyi ihale evraklarına kendilerinin koymadıklarını belirtti. Bu ifadenin savunmaya yönelik olduğu kanaatine varan savcılık, Erdal Y. hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından 8 yıldan 19.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Erdal Y.'nin yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İHALE 4 CAMİYİ KAPSIYOR
İl Müftülüğü, müftülük merkez binası ile Yahya Efendi, Teşvikiye, Muratpaşa ve Arap camilerine koruma ve güvenlik personeli alımı için 28 Şubat 2008 tarihinde ihale düzenlenmişti.